Preprosto več za vas
Čičerikini polpeti z zlatorumeno cvetačo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za cvetačno prilogo

Cvetača Cvetača1
Olivno olje Olivno olje10 ml ml
Limonin sok Limonin sok10 ml ml
Kajenski poper Kajenski poper
Kurkuma Kurkuma
Sol Sol

sestavine za polpete

Gotova zmes za čičerikine polpete Gotova zmes za čičerikine polpete300 g g
Korenje Korenje2
Čebula Čebula1
Olivno olje Olivno olje10 ml ml
Voda Voda3,5 dl dl

Čičerikini polpeti z zlatorumeno cvetačo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(15)

Priprava

  1. Cvetačo operemo, narežemo na manjše cvetove in damo v večjo posodo.
  2. V manjši posodici dobro premešamo olivno olje, limonin sok, kajenski poper, mleto kurkumo in sol ter mešanico prelijemo po cvetači, premešamo in razporedimo po pekaču, ki ga prej obložimo s papirjem za peko.
  3. V predhodno ogreti pečici na 200°C pečemo cvetačo z začimbami 20-25 minut (odvisno od pečice), vmes jo vsaj dvakrat premešamo s kuhalnico.
  4. Medtem ko pečemo cvetačo, v posodo stresemo zmes za čičerikine polpete, segrejemo 3,5 dcl vode (vroča, ne vrela), jo prelijemo preko zmesi in s kuhalnico premešamo ter pustimo stati 10 minut.
  5. Ta čas operemo in na fino naribamo korenje, olupimo in na drobno sesekljamo čebulo.
  6. Na ponev damo pol žličke olivnega olja, na hitro prepražimo čebulo in ji nato dodamo naribano korenje. Pet minut popražimo in še toplo primešamo čičerikini zmesi.
  7. Vse sestavine dobro premešamo v posodi in iz pripravljene mase oblikujemo kroglice, ki jih potem rahlo sploščimo med dlanmi (približno na 1 cm), da dobimo polpete (8-10 srednje velikih za polpetov).
  8. Na ponev dodamo pol žličke olivnega olja in razporedimo polpete, na vsaki strani jih na srednji temperaturi pečemo 5-6 minut, da zlato zarumenijo (večkrat preverimo, da jih slučajno ne zažgemo).
  9. Polpete in cvetačo razporedimo po krožniku in postrežemo. Tako cvetača kot polpeti so zelo okusni tudi hladni, lahko jih dodamo tudi žlico sojinega jogurta.