
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za cvetačno prilogo
Cvetača Cvetača | 1 | |
Olivno olje Olivno olje | 10 ml ml | |
Limonin sok Limonin sok | 10 ml ml | |
Kajenski poper Kajenski poper | ||
Kurkuma Kurkuma | ||
Sol Sol |
sestavine za polpete
Gotova zmes za čičerikine polpete Gotova zmes za čičerikine polpete | 300 g g | |
Korenje Korenje | 2 | |
Čebula Čebula | 1 | |
Olivno olje Olivno olje | 10 ml ml | |
Voda Voda | 3,5 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČičerikini polpeti z zlatorumeno cvetačo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Cvetačo operemo, narežemo na manjše cvetove in damo v večjo posodo.
- V manjši posodici dobro premešamo olivno olje, limonin sok, kajenski poper, mleto kurkumo in sol ter mešanico prelijemo po cvetači, premešamo in razporedimo po pekaču, ki ga prej obložimo s papirjem za peko.
- V predhodno ogreti pečici na 200°C pečemo cvetačo z začimbami 20-25 minut (odvisno od pečice), vmes jo vsaj dvakrat premešamo s kuhalnico.
- Medtem ko pečemo cvetačo, v posodo stresemo zmes za čičerikine polpete, segrejemo 3,5 dcl vode (vroča, ne vrela), jo prelijemo preko zmesi in s kuhalnico premešamo ter pustimo stati 10 minut.
- Ta čas operemo in na fino naribamo korenje, olupimo in na drobno sesekljamo čebulo.
- Na ponev damo pol žličke olivnega olja, na hitro prepražimo čebulo in ji nato dodamo naribano korenje. Pet minut popražimo in še toplo primešamo čičerikini zmesi.
- Vse sestavine dobro premešamo v posodi in iz pripravljene mase oblikujemo kroglice, ki jih potem rahlo sploščimo med dlanmi (približno na 1 cm), da dobimo polpete (8-10 srednje velikih za polpetov).
- Na ponev dodamo pol žličke olivnega olja in razporedimo polpete, na vsaki strani jih na srednji temperaturi pečemo 5-6 minut, da zlato zarumenijo (večkrat preverimo, da jih slučajno ne zažgemo).
- Polpete in cvetačo razporedimo po krožniku in postrežemo. Tako cvetača kot polpeti so zelo okusni tudi hladni, lahko jih dodamo tudi žlico sojinega jogurta.