
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
testo
Bela moka Bela moka | 420 g g | |
Sladkor Sladkor | 90 g g | |
Sol Sol | 5 g g | |
Cimet Cimet | 6 g g | |
Kvas Kvas | 7 g g | |
Maslo Maslo | 85 g g | |
Mleko Mleko | 120 ml ml | |
Kisla smetana Kisla smetana | 120 g g | |
Jajca Jajca | 1 kosov kos |
nadev
Maslo Maslo | 60 g g | |
Sladkor Sladkor | 90 g g | |
Cimet Cimet | 20 g g |
preliv
Kremni sir Kremni sir | 120 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 90 g g | |
Mleko Mleko | 40 ml ml | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 4 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCimetove rolice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V skledo mešalnika stresemo moko,sladkor, sol, cimet in suhi kvas. Premešamo z metlico.
- V kozico damo maslo in mleko. Segrejemo le toliko, da se maslo stopi.
- Odstavimo z ognja in primešamo kislo smetano.
- K moki prilijemo mokre sestavine. Uporabimo kljukasti nastavek in pričnemo mešati pri nižji hitrosti.
- Med mešanjem dodamo še jajce. Ko se sestavine povežejo v testo, mešamo še 2-3 minute.
- Testo prestavimo v čisto, naoljeno skledo in ga oblikujemo v gladko kepo.
- Skledo pokrijemo jo s folijo in pustimo testo vzhajati 90-120 minut. Testo se mora v tem času podvojiti.
- Vzhajano testo z rokami premešamo, ga ponovno pokrijemo in prestavimo v hladilnik za 1 uro.
- V skodelici zmešamo maslo sobne temperature, sladkor in cimet. Pustimo ob strani za kasneje.
- Delovno površino rahlo pomokamo in na njej razvaljamo ohlajeno testo.
- Testo razvaljamo v velik pravokotnik (45 cm x 35 cm) in ga enakomerno premažemo s sladkornim nadevom.
- Premazano testo pričnemo zavijati z daljše stranice v rolado.
- Rolado narežemo na 12 kosov, ki so enako debeli (3,5 cm). Za rezanje uporabimo oster nož ali nitko.
- Pekač premera 24 cm premažemo z maslom in vanj zložimo narezane rolice. Med rolicami pustimo nekaj prostora, saj bodo med vzhajanjem narasle.
- Pekač pokrijemo s folijo in pustimo rolice vzahajti 30-40 minut.
- Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo 25-30 minut.
- Med peko pripravimo preliv.
- Kremni sir stepamo do rahle kremaste teksture, dodamo sladkor v prahu, mleko in vanilijo. Premešamo do gladkega in gostega preliva.
- Pečene rolice pustimo hladiti 5 minut nato jih premažemo s polovico preliva. Ko se pecivo popolnoma ohladi, ga v celoti prelijemo s preostankom preliva.