Cimetovo-jabolčni kruh s čokolado

Cimetovo-jabolčni kruh s čokolado image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
    • 140   g rjavi sladkor
    • 4   g cimet
    • 15   cl repično olje
    • 2   jajca
    • 210   g pšenična moka
    • 4   g pecilni prašek
    • 1   jabolka
    • 80   g mlečna čokolada

Priprava

    Pečico ogrejemo na 175 C.V posodo denemo rjavi sladkor, cimet, olje in jajci. Z mešalnikom dobro premešamo. V posebni posodi zmešamo moko in pecilni prašek.Jabolko olupimo in narežemo na zelo majhne koščke. Tudi čokolado drobno sesekljamo. Moko dodamo k jajčni zmesi, da dobimo gosto zmes. Primešamo še jabolko in čokolado. Maso damo v namaščen pekač (najbolje obložen s peki papirjem ali posut z drobtinami). Pečemo približno 50-60 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).Pečeno ohladimo do mlačnega preden narežemo. Zraven lahko ponudimo smetano, vanilijev sladoled…