
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 140 g g | |
Cimet Cimet | 4 g g | |
Repično olje Repično olje | 15 cl cl | |
Jajca Jajca | 2 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 210 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | |
Jabolka Jabolka | 1 | |
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCimetovo-jabolčni kruh s čokolado
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico ogrejemo na 175 C.
V posodo denemo rjavi sladkor, cimet, olje in jajci. Z mešalnikom dobro premešamo. V posebni posodi zmešamo moko in pecilni prašek.
Jabolko olupimo in narežemo na zelo majhne koščke. Tudi čokolado drobno sesekljamo. Moko dodamo k jajčni zmesi, da dobimo gosto zmes. Primešamo še jabolko in čokolado. Maso damo v namaščen pekač (najbolje obložen s peki papirjem ali posut z drobtinami). Pečemo približno 50-60 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).
Pečeno ohladimo do mlačnega preden narežemo. Zraven lahko ponudimo smetano, vanilijev sladoled…