Preprosto več za vas
Cimetovo jabolčni kruh s čokolado

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Rjavi sladkor Rjavi sladkor140 g g
Cimet Cimet4 g g
Repično olje Repično olje15 cl cl
Jajca Jajca2
Pšenična moka Pšenična moka210 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek4 g g
Jabolka Jabolka1
Mlečna čokolada Mlečna čokolada80 g g

Cimetovo-jabolčni kruh s čokolado

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Pečico ogrejemo na 175 C.
V posodo denemo rjavi sladkor, cimet, olje in jajci. Z mešalnikom dobro premešamo. V posebni posodi zmešamo moko in pecilni prašek.
Jabolko olupimo in narežemo na zelo majhne koščke. Tudi čokolado drobno sesekljamo. Moko dodamo k jajčni zmesi, da dobimo gosto zmes. Primešamo še jabolko in čokolado. Maso damo v namaščen pekač (najbolje obložen s peki papirjem ali posut z drobtinami). Pečemo približno 50-60 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).
Pečeno ohladimo do mlačnega preden narežemo. Zraven lahko ponudimo smetano, vanilijev sladoled…