Čips in jabolka s čokolado

Čips in jabolka s čokolado
TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

    Jabolka nareži na krhlje in takoj pokapaj z limoninim sokom. Čokolado in arašidovo maslo ločeno stopi nad posodo z vrelo vodo in mešaj, da postaneta sijoča. Čips do polovice namoči v stopljeno čokolado in položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Enako naredi s krhlji jabolk. V stopljeno arašidovo maslo namoči vilico in z njo pokapaj jabolka in po želji tudi čips. Pusti, da se čokolada in arašidov okras posušita, lahko tudi v hladilniku, nato pa postrezi.

    NASVETJabolka nujno pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo. Preliv z arašidovim maslom lahko tudi izpustiš. Uporabiš lahko mlečno ali temno čokolado. Uporabiš lahko tudi mandarine, banano ali hruške.