Preprosto več za vas
Cmoki iz prest s smetanovim porom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Presta Presta
(Alpenfest )
4
Mleko Mleko200 ml ml
Čebula Čebula1
Maslo Maslo36 g g
Slanina Slanina
(Alpenfest)
60 g g
Jajca Jajca2
Peteršilj Peteršilj
Sol Sol
Poper Poper

Za smetanov por

Por Por600 g g
Maslo Maslo72 g g
Jušna osnova Jušna osnova400 ml ml
Smetana za stepanje Smetana za stepanje200 g g
Gorčica Gorčica
(Alpenfest)
24 g g
Limonina lupina Limonina lupina
Sol Sol
Poper Poper

Cmoki iz prest s smetanovim porom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

45 min
(9)

Priprava

Preste od prejšnjega dne narežite na tanke rezine. Segrejte mleko, jih prelijte in namakajte približno 30minut, vmes jih enkrat obrnite. Čebulo olupite, narežite na drobne kocke in na vročem maslu pražite približno 3minute, da postekleni. Slanino narežite na drobne kocke, sir olupite in naribajte.

Čebulo, slanino in sir, zmešane z jajci in peteršiljem, dodajte prestam in dobro pregnetite. Začinite s soljo in poprom. Masa naj počiva približno 5minut. Zavrite veliko količino slane vode. Iz mase oblikujte 8cmokov in jih na majhnem ognju kuhajte (voda naj samo rahlo vre) 15minut, enkrat obrnite.

Medtem očistite por in ga narežite na kolobarje. Na vročem maslu ga med mešanjem dušite 2minuti. Poprašite z moko in na hitro prepražite. Zalijte z osnovo in smetano, zavrite in na zmernem ognju kuhajte približno 5minut. Začinite z gorčico, limonino lupino, soljo in poprom.

Cmoke dobro odcedite in postrezite s smetanovim porom.

Namig: Recept je zelo primeren, da porabite ostanke prest, seveda pa lahko cmoke pripravite tudi iz 300g prest od prejšnjega dne (iz pekarne).