
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Presta
Presta (Alpenfest ) | 4 | |
Mleko Mleko | 200 ml ml | |
Čebula Čebula | 1 | |
Maslo Maslo | 36 g g | |
Slanina
Slanina (Alpenfest) | 60 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Za smetanov por
Por Por | 600 g g | |
Maslo Maslo | 72 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 400 ml ml | |
Smetana za stepanje Smetana za stepanje | 200 g g | |
Gorčica
Gorčica (Alpenfest) | 24 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCmoki iz prest s smetanovim porom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Preste od prejšnjega dne narežite na tanke rezine. Segrejte mleko, jih prelijte in namakajte približno 30minut, vmes jih enkrat obrnite. Čebulo olupite, narežite na drobne kocke in na vročem maslu pražite približno 3minute, da postekleni. Slanino narežite na drobne kocke, sir olupite in naribajte.
Čebulo, slanino in sir, zmešane z jajci in peteršiljem, dodajte prestam in dobro pregnetite. Začinite s soljo in poprom. Masa naj počiva približno 5minut. Zavrite veliko količino slane vode. Iz mase oblikujte 8cmokov in jih na majhnem ognju kuhajte (voda naj samo rahlo vre) 15minut, enkrat obrnite.
Medtem očistite por in ga narežite na kolobarje. Na vročem maslu ga med mešanjem dušite 2minuti. Poprašite z moko in na hitro prepražite. Zalijte z osnovo in smetano, zavrite in na zmernem ognju kuhajte približno 5minut. Začinite z gorčico, limonino lupino, soljo in poprom.
Cmoke dobro odcedite in postrezite s smetanovim porom.
Namig: Recept je zelo primeren, da porabite ostanke prest, seveda pa lahko cmoke pripravite tudi iz 300g prest od prejšnjega dne (iz pekarne).