Preprosto več za vas
Čokoladna ljubezenska pisma

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Bela moka Bela moka240 g g
Kakav Kakav30 g g
Jajca Jajca4
Sladkor Sladkor60 g g
Mleko Mleko300 ml ml
Voda Voda250 ml ml
Maslo Maslo
(stopljeno )
40 g g
Sol Sol5 g g

Sestavine za nadev

Nutella® Nutella®250 g g
Mascarpone Mascarpone150 g g
Stepena smetana Stepena smetana200 g g
Jagode Jagode300 g g

Čokoladna ljubezenska pisma

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(2)

Priprava

  1. V večji skledi zmešamo moko, kakav, sladkor in sol.
  2. Dodamo mleko in vodo ter premešamo.
  3. Dodamo še jajca in stopljeno maslo ter dobro premešamo z metlico.
  4. Maso za palačinke odstavimo in se lotimo nadeva. V skledi zmešamo Nutello in mascarpone.
  5. Vmešamo še stepeno smetano, na kocke narezane jagode in premešamo.
  6. V segreti in rahlo namaščeni ponvi spečemo palačinke. Pečemo jih približno 3 minute na vsaki strani.
  7. Na sredino palačinke dodamo 2 žlici nadeva, nato stranska robova zavihamo čez nadev, enako storimo s spodnjim robom.
  8. Zgornji rob palačinke odrežemo tako, da bo imel videz pisemske ovojnice, na notranji rob namažemo malo nadeva in ga prepognemo čez palačinko.
  9. Dobili smo obliko pisma.
  10. Na sredino pisma nabrizgamo manjši krog stepene smetane in nanjo položimo čokoladni srček. Lahko pa ta korak tudi izpustimo.
  11. Čokoladna ljubezenska pisma postrežemo skupaj s svežimi jagodami.