
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Bela moka Bela moka | 240 g g | |
Kakav Kakav | 30 g g | |
Jajca Jajca | 4 | |
Sladkor Sladkor | 60 g g | |
Mleko Mleko | 300 ml ml | |
Voda Voda | 250 ml ml | |
Maslo
Maslo (stopljeno ) | 40 g g | |
Sol Sol | 5 g g |
Sestavine za nadev
Nutella® Nutella® | 250 g g | |
Mascarpone Mascarpone | 150 g g | |
Stepena smetana Stepena smetana | 200 g g | |
Jagode Jagode | 300 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladna ljubezenska pisma
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V večji skledi zmešamo moko, kakav, sladkor in sol.
- Dodamo mleko in vodo ter premešamo.
- Dodamo še jajca in stopljeno maslo ter dobro premešamo z metlico.
- Maso za palačinke odstavimo in se lotimo nadeva. V skledi zmešamo Nutello in mascarpone.
- Vmešamo še stepeno smetano, na kocke narezane jagode in premešamo.
- V segreti in rahlo namaščeni ponvi spečemo palačinke. Pečemo jih približno 3 minute na vsaki strani.
- Na sredino palačinke dodamo 2 žlici nadeva, nato stranska robova zavihamo čez nadev, enako storimo s spodnjim robom.
- Zgornji rob palačinke odrežemo tako, da bo imel videz pisemske ovojnice, na notranji rob namažemo malo nadeva in ga prepognemo čez palačinko.
- Dobili smo obliko pisma.
- Na sredino pisma nabrizgamo manjši krog stepene smetane in nanjo položimo čokoladni srček. Lahko pa ta korak tudi izpustimo.
- Čokoladna ljubezenska pisma postrežemo skupaj s svežimi jagodami.