
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Listnato testo Listnato testo | 1 | |
Marelična marmelada Marelična marmelada | 24 ml ml | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 90 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladne hrustljave palčke
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico ogrejemo na 180 C.
Listnato testo odvijemo in ga z valjarjem malce razvaljamo (ne preveč, raztegnil se bo za kakšen centimeter, dva, v vsako smer). Testo samo narahlo dvignemo s podlage - z enega in drugega konca - in ga položimo nazaj (tako bomo kasneje lažje dvigovali trakce).
V manjši posodici zmešamo marmelado in mlete mandlje (po želji dodamo zraven vaniljo, cimet…) Masa naj bo lepo mazljiva, ne preveč tekoča, ne pregosta. Polovico testa premažemo z nadevom, drugo polovico prepognemo čez nadev. Narežemo na trakce (pribl. 1,2 cm- 1,5 cm). Vsak trakec z rokami dvignemo, ga počasi raztegnemo (do nekje 35 cm) in z ene strani zavijamo. Tako pripravljene polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
Pečemo jih približno 15 minut oz. do zlato-rjave barve. Pečene ohladimo in jih pomočimo v stopljeno čokolado.
Nasveti: Med paličicami naj bo na pekaču malce prostora, saj narastejo. Stopljeno čokolado vlijemo v zelo ozek majhen kozarček (npr. za žganje), saj tako porabimo manj čokolade in si hkrati olajšamo delo. Okrasimo jih lahko tudi z belo čokolado, pisanimi mrvicami….