
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Listnato testo Listnato testo | 1 | ||
Marelična marmelada Marelična marmelada | 24 ml ml | ||
Mleti mandlji Mleti mandlji | 90 g g | ||
Temna čokolada Temna čokolada |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČokoladne hrustljave palčke
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico ogrejemo na 180 C.
Listnato testo odvijemo in ga z valjarjem malce razvaljamo (ne preveč, raztegnil se bo za kakšen centimeter, dva, v vsako smer). Testo samo narahlo dvignemo s podlage - z enega in drugega konca - in ga položimo nazaj (tako bomo kasneje lažje dvigovali trakce).
V manjši posodici zmešamo marmelado in mlete mandlje (po želji dodamo zraven vaniljo, cimet…) Masa naj bo lepo mazljiva, ne preveč tekoča, ne pregosta. Polovico testa premažemo z nadevom, drugo polovico prepognemo čez nadev. Narežemo na trakce (pribl. 1,2 cm- 1,5 cm). Vsak trakec z rokami dvignemo, ga počasi raztegnemo (do nekje 35 cm) in z ene strani zavijamo. Tako pripravljene polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
Pečemo jih približno 15 minut oz. do zlato-rjave barve. Pečene ohladimo in jih pomočimo v stopljeno čokolado.
Nasveti: Med paličicami naj bo na pekaču malce prostora, saj narastejo. Stopljeno čokolado vlijemo v zelo ozek majhen kozarček (npr. za žganje), saj tako porabimo manj čokolade in si hkrati olajšamo delo. Okrasimo jih lahko tudi z belo čokolado, pisanimi mrvicami….