
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Čokoladni biskvit
Moka Moka | 200 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 1 žličk žlička | ||
Soda bikarbona Soda bikarbona | 0,5 žličk žlička | ||
Sol Sol | 0,75 žličk žlička | ||
Temna čokolada
Temna čokolada (60 %) | 110 g g | ||
Kava
Kava (instant) | 100 ml ml | ||
Kakav
Kakav (temni) | 25 g g | ||
Kefir Kefir | 100 g g | ||
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 1,5 žličk žlička | ||
Maslo
Maslo (sobne temparature) | 115 g g | ||
Sladkor Sladkor | 135 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 135 g g | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 40 g g | ||
Jajca
Jajca (veliki) | 2 |
Kokosov nadev
Kokosov napitek
Kokosov napitek (iz pločevinke) | 280 ml ml | ||
Bela čokolada Bela čokolada | 270 g g | ||
Kokos Kokos | 200 g g |
Čokoladni preliv
Jedilna čokolada Jedilna čokolada | 160 g g | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 1 žlice žlica |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČokoladne kocke s kokosom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava čokoladnega biskvita:
- Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo pravokoten pekač 20 x 30 cm. Pekač premažemo z maslo ali oljem in dno obložimo s papirjem za peko.
- V manjšo skledo presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Premešamo in pustimo ob strani.
- Temno čokolado nalomimo na manjše koščke in jo stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
- K stopljeni čokoladi prilijemo še rahlo toplo kavo, temen kakav in kefir. Dobro premešamo in pustimo ob strani.
- V skledo mešalnika damo maslo sobne temperature, rjavi sladkor, beli sladkor in olje. Uporabimo lopatasti nastavek in stepamo 3-5 minut pri višji hitrosti, da dobimo svetlo in puhasto maso.
- K masleni masi postopoma dodamo 2 jajci. Ko je prvo jajce vmešano, dodamo še drugega. Mešamo le toliko časa, da dobimo enotno maso.
- Sedaj k masleni masi izmenično dodajamo suhe in čokoladne sestavine. Med mešanjem večkrat postrgamo stranice mešalnika, da res enakomerno zmešamo vse sestavine. Ko imamo enotno obarvano maso za biskvit prenehamo z mešanjem.
- Maso za biskvit prelijemo v pripravljen pekač in jo enakomerno razmažemo.
- Čokoladni biskvit pečemo 30-35 minut pri 175 °C, na sredini in brez ventilacije. Pečenost biskvita preverimo z zabodom zobotrebca v sredino biskvita. Če pride ven čist je biskvit pečen.
- Biskvit ohladimo do sobne temperature. Vmes pripravimo kokosov nadev.
Priprava kokosovega nadeva:
- Kokosovo moko stresemo v veliko ponev ali lonec in jo pražimo do svetlo karamelne barve. Pražimo pri nižjem srednjem ognju za lažjo kontrolo, vmes večkrat premešamo.
- V lonec nalijemo kokosovo mleko in ga segrejemo do vretja.
- V vroče kokosovo mleko stresemo nalomljeno belo čokolado in mešamo toliko časa, da se celotna čokolada stopi.
- K čokoladi primešamo popražen kokos in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Kokosov nadev enakomerno razmažemo po čokoladnem biskvitu.
- Pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 4 ure ali čez noč, da se popolnoma ohladi.
- Čokolado za preliv stopimo skupaj s kokosovim oljem nad vodno kopeljo in vse skupaj prelijemo povrh peciva.
- Počakamo, da se čokolada ohladi, razrežemo in postrežemo.