Preprosto več za vas
Čokoladne kocke s kokosom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Čokoladni biskvit

Moka Moka200 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek1 žličk žlička
Soda bikarbona Soda bikarbona0,5 žličk žlička
Sol Sol0,75 žličk žlička
Temna čokolada Temna čokolada
(60 %)
110 g g
Kava Kava
(instant)
100 ml ml
Kakav Kakav
(temni)
25 g g
Kefir Kefir100 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat1,5 žličk žlička
Maslo Maslo
(sobne temparature)
115 g g
Sladkor Sladkor135 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor135 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje40 g g
Jajca Jajca
(veliki)
2

Kokosov nadev

Kokosov napitek Kokosov napitek
(iz pločevinke)
280 ml ml
Bela čokolada Bela čokolada270 g g
Kokos Kokos200 g g

Čokoladni preliv

Jedilna čokolada Jedilna čokolada160 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje1 žlice žlica

Čokoladne kocke s kokosom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Priprava čokoladnega biskvita:

  1. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo pravokoten pekač 20 x 30 cm. Pekač premažemo z maslo ali oljem in dno obložimo s papirjem za peko.
  2. V manjšo skledo presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Premešamo in pustimo ob strani.
  3. Temno čokolado nalomimo na manjše koščke in jo stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
  4. K stopljeni čokoladi prilijemo še rahlo toplo kavo, temen kakav in kefir. Dobro premešamo in pustimo ob strani.
  5. V skledo mešalnika damo maslo sobne temperature, rjavi sladkor, beli sladkor in olje. Uporabimo lopatasti nastavek in stepamo 3-5 minut pri višji hitrosti, da dobimo svetlo in puhasto maso.
  6. K masleni masi postopoma dodamo 2 jajci. Ko je prvo jajce vmešano, dodamo še drugega. Mešamo le toliko časa, da dobimo enotno maso.
  7. Sedaj k masleni masi izmenično dodajamo suhe in čokoladne sestavine. Med mešanjem večkrat postrgamo stranice mešalnika, da res enakomerno zmešamo vse sestavine. Ko imamo enotno obarvano maso za biskvit prenehamo z mešanjem.
  8. Maso za biskvit prelijemo v pripravljen pekač in jo enakomerno razmažemo.
  9. Čokoladni biskvit pečemo 30-35 minut pri 175 °C, na sredini in brez ventilacije. Pečenost biskvita preverimo z zabodom zobotrebca v sredino biskvita. Če pride ven čist je biskvit pečen.
  10. Biskvit ohladimo do sobne temperature. Vmes pripravimo kokosov nadev.

Priprava kokosovega nadeva:

  1. Kokosovo moko stresemo v veliko ponev ali lonec in jo pražimo do svetlo karamelne barve. Pražimo pri nižjem srednjem ognju za lažjo kontrolo, vmes večkrat premešamo.
  2. V lonec nalijemo kokosovo mleko in ga segrejemo do vretja.
  3. V vroče kokosovo mleko stresemo nalomljeno belo čokolado in mešamo toliko časa, da se celotna čokolada stopi.
  4. K čokoladi primešamo popražen kokos in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.
  5. Kokosov nadev enakomerno razmažemo po čokoladnem biskvitu.
  6. Pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 4 ure ali čez noč, da se popolnoma ohladi.
  7. Čokolado za preliv stopimo skupaj s kokosovim oljem nad vodno kopeljo in vse skupaj prelijemo povrh peciva.
  8. Počakamo, da se čokolada ohladi, razrežemo in postrežemo.