Preprosto več za vas
Čokoladne kocke s kokosom in karamelo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

masa

Maslo Maslo110 g g
Temna čokolada Temna čokolada110 g g
Sladkor Sladkor70 g g
Jajca Jajca2
Pšenična moka Pšenična moka70 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek ščepec ščepec

koksova plast

Mleko Mleko4 dl dl
Maslo Maslo100 g g
Sladkor Sladkor110 g g
Koruzni zdrob Koruzni zdrob64 g g
Kokos Kokos110 g g

preliv

Temna čokolada Temna čokolada150 g g
Sladka smetana Sladka smetana1 dl dl

karamelni preliv

Karamelni bonboni Karamelni bonboni4
Sladka smetana Sladka smetana30 ml ml

Čokoladne kocke s kokosom in karamelo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Pekač premera 21 x 21 cm

  1. Maslo in čokolado stopite. Postavite na stran.
  2. Sladkor in jajci z metlico ročno zmešajte.
  3. Dodajte čokoladno zmes in počasi vmešajte še moko s pecilnim praškom. Masa mora biti gladka in sijoča.
  4. Maso vlijte v pekač, pokrit s peki papirjem, in pecite na 180 stopinjah približno 20-22 minut.
  5. Za kokosovo plast najprej zavrite mleko, maslo in sladkor, odstavite in vmešajte pšenični zdrob. Kuhajte minuto, dve, da se zmes počasi začne gostiti.
  6. Dodajte kokos, premešajte in zmes polijte na čokoladni biskvit.
  7. S hrbtom žlice maso lepo poravnajte.
  8. Preliv pripravite tako, da v kozici zavrete sladko smetano in v njej raztopite čokolado.
  9. Prelijte čez kocke in postavite v hladilnik, da se zgornja plast strdi.
  10. Za karamelni preliv bombone (naj bodo mehki karamelni bonboni) drobno nasekljajte, dodajte sladko smetano in jih na srednjem ognju počasi raztopite.
  11. Po potrebi dodajte še kak bombon ali sladko smetano.
  12. Stopljeno karamelo prelijte povrhu kock.
  13. Kocke hranite v hladilniku, za uživanje pa so najboljše sobne temperature.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.