
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
masa
Maslo Maslo | 110 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada | 110 g g | |
Sladkor Sladkor | 70 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 70 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | ščepec ščepec |
koksova plast
Mleko Mleko | 4 dl dl | |
Maslo Maslo | 100 g g | |
Sladkor Sladkor | 110 g g | |
Koruzni zdrob Koruzni zdrob | 64 g g | |
Kokos Kokos | 110 g g |
preliv
Temna čokolada Temna čokolada | 150 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl |
karamelni preliv
Karamelni bonboni Karamelni bonboni | 4 | |
Sladka smetana Sladka smetana | 30 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladne kocke s kokosom in karamelo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač premera 21 x 21 cm
- Maslo in čokolado stopite. Postavite na stran.
- Sladkor in jajci z metlico ročno zmešajte.
- Dodajte čokoladno zmes in počasi vmešajte še moko s pecilnim praškom. Masa mora biti gladka in sijoča.
- Maso vlijte v pekač, pokrit s peki papirjem, in pecite na 180 stopinjah približno 20-22 minut.
- Za kokosovo plast najprej zavrite mleko, maslo in sladkor, odstavite in vmešajte pšenični zdrob. Kuhajte minuto, dve, da se zmes počasi začne gostiti.
- Dodajte kokos, premešajte in zmes polijte na čokoladni biskvit.
- S hrbtom žlice maso lepo poravnajte.
- Preliv pripravite tako, da v kozici zavrete sladko smetano in v njej raztopite čokolado.
- Prelijte čez kocke in postavite v hladilnik, da se zgornja plast strdi.
- Za karamelni preliv bombone (naj bodo mehki karamelni bonboni) drobno nasekljajte, dodajte sladko smetano in jih na srednjem ognju počasi raztopite.
- Po potrebi dodajte še kak bombon ali sladko smetano.
- Stopljeno karamelo prelijte povrhu kock.
- Kocke hranite v hladilniku, za uživanje pa so najboljše sobne temperature.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.