Pekač premera 21 x 21 cm
Čokoladne kocke s kokosom in karamelo
Sestavine
-
masa
- 110 g maslo
- 110 g temna čokolada
- 70 g sladkor
- 2 jajca
- 70 g pšenična moka
- ščepec pecilni prašek
-
koksova plast
- 4 dl mleko
- 100 g maslo
- 110 g sladkor
- 64 g koruzni zdrob
- 110 g kokos
-
preliv
- 150 g temna čokolada
- 1 dl sladka smetana
-
karamelni preliv
- 4 karamelni bonboni
- 30 ml sladka smetana
Priprava
Maslo in čokolado stopite. Postavite na stran.
Sladkor in jajci z metlico ročno zmešajte.
Dodajte čokoladno zmes in počasi vmešajte še moko s pecilnim praškom. Masa mora biti gladka in sijoča.
Maso vlijte v pekač, pokrit s peki papirjem, in pecite na 180 stopinjah približno 20-22 minut.
Za kokosovo plast najprej zavrite mleko, maslo in sladkor, odstavite in vmešajte pšenični zdrob. Kuhajte minuto, dve, da se zmes počasi začne gostiti.
Dodajte kokos, premešajte in zmes polijte na čokoladni biskvit.
S hrbtom žlice maso lepo poravnajte.
Preliv pripravite tako, da v kozici zavrete sladko smetano in v njej raztopite čokolado.
Prelijte čez kocke in postavite v hladilnik, da se zgornja plast strdi.
Za karamelni preliv bombone (naj bodo mehki karamelni bonboni) drobno nasekljajte, dodajte sladko smetano in jih na srednjem ognju počasi raztopite.
Po potrebi dodajte še kak bombon ali sladko smetano.
Stopljeno karamelo prelijte povrhu kock.
Kocke hranite v hladilniku, za uživanje pa so najboljše sobne temperature.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.