Preprosto več za vas
Čokoladne košarice z jagodno omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Zmrznjene jagode Zmrznjene jagode90 g g
Voda Voda20 ml ml
Limonin sok Limonin sok4 ml ml
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor5 g g
Pšenični škrob Pšenični škrob3 g g
Temna čokolada Temna čokolada200 g g
Mlečna čokolada Mlečna čokolada100 g g
Bela čokolada Bela čokolada100 g g

Čokoladne košarice z jagodno omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

  1. Pekač za mafine obložite s papirnimi modelčki (najbolje kar po dva kosa papirčka, da je opora za čokolado trdnejša).
  2. Zamrznjene jagode na grobo sesekljajte, dodajte vodo, limonov sok in vanilin sladkor. Na srednjem ognju jih popolnoma razpustite.
  3. Posebej zmešajte škrob in žličko vode ter dodajte k jagodni omaki, da se malce zgosti. Omaka mora biti ravno prav gosta, ne pa tekoča. Pripravljeno postavite na stran.
  4. Nad paro v posodi skupaj raztopite temno in mlečno čokolado. V drugi posodi ravno tako nad paro raztopite belo čokolado.
  5. V modelček najprej vlijte nekaj žlic temne zmesi in dajte za nekaj minut v zamrzovalnik.
  6. Čez vlijte nekaj žlic bele čokolade in spet postavite za nekaj minut v zamrzovalnik.
  7. Na plast bele čokolade nadevajte po pol do ene žličke jagodne omake (pazite, da ne seže do roba) in jo takoj prekrijte s temno čokolado.
  8. Postavite v hladilnik za toliko časa, da se strdi. Hranite v hladilniku.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.