Pekač za mafine obložite s papirnimi modelčki (najbolje kar po dva kosa papirčka, da je opora za čokolado trdnejša).
Čokoladne košarice z jagodno omako
Sestavine
-
- 90 g zmrznjene jagode
- 20 ml voda
- 4 ml limonin sok
- 5 g vanilijev sladkor
- 3 g pšenični škrob
- 200 g temna čokolada
- 100 g mlečna čokolada
- 100 g bela čokolada
Priprava
Zamrznjene jagode na grobo sesekljajte, dodajte vodo, limonov sok in vanilin sladkor. Na srednjem ognju jih popolnoma razpustite.
Posebej zmešajte škrob in žličko vode ter dodajte k jagodni omaki, da se malce zgosti. Omaka mora biti ravno prav gosta, ne pa tekoča. Pripravljeno postavite na stran.
Nad paro v posodi skupaj raztopite temno in mlečno čokolado. V drugi posodi ravno tako nad paro raztopite belo čokolado.
V modelček najprej vlijte nekaj žlic temne zmesi in dajte za nekaj minut v zamrzovalnik.
Čez vlijte nekaj žlic bele čokolade in spet postavite za nekaj minut v zamrzovalnik.
Na plast bele čokolade nadevajte po pol do ene žličke jagodne omake (pazite, da ne seže do roba) in jo takoj prekrijte s temno čokolado.
Postavite v hladilnik za toliko časa, da se strdi. Hranite v hladilniku.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.