
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zmrznjene jagode Zmrznjene jagode | 90 g g | ||
Voda Voda | 20 ml ml | ||
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 5 g g | ||
Pšenični škrob Pšenični škrob | 3 g g | ||
Temna čokolada Temna čokolada | 200 g g | ||
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 100 g g | ||
Bela čokolada Bela čokolada | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČokoladne košarice z jagodno omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pekač za mafine obložite s papirnimi modelčki (najbolje kar po dva kosa papirčka, da je opora za čokolado trdnejša).
- Zamrznjene jagode na grobo sesekljajte, dodajte vodo, limonov sok in vanilin sladkor. Na srednjem ognju jih popolnoma razpustite.
- Posebej zmešajte škrob in žličko vode ter dodajte k jagodni omaki, da se malce zgosti. Omaka mora biti ravno prav gosta, ne pa tekoča. Pripravljeno postavite na stran.
- Nad paro v posodi skupaj raztopite temno in mlečno čokolado. V drugi posodi ravno tako nad paro raztopite belo čokolado.
- V modelček najprej vlijte nekaj žlic temne zmesi in dajte za nekaj minut v zamrzovalnik.
- Čez vlijte nekaj žlic bele čokolade in spet postavite za nekaj minut v zamrzovalnik.
- Na plast bele čokolade nadevajte po pol do ene žličke jagodne omake (pazite, da ne seže do roba) in jo takoj prekrijte s temno čokolado.
- Postavite v hladilnik za toliko časa, da se strdi. Hranite v hladilniku.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.