Čokoladne košarice z jagodno omako

Čokoladne košarice z jagodno omako image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 90   g zmrznjene jagode
    • 20   ml voda
    • 4   ml limonin sok
    • 5   g vanilijev sladkor
    • 3   g pšenični škrob
    • 200   g temna čokolada
    • 100   g mlečna čokolada
    • 100   g bela čokolada

Priprava

  1. Pekač za mafine obložite s papirnimi modelčki (najbolje kar po dva kosa papirčka, da je opora za čokolado trdnejša).

  2. Zamrznjene jagode na grobo sesekljajte, dodajte vodo, limonov sok in vanilin sladkor. Na srednjem ognju jih popolnoma razpustite.

  3. Posebej zmešajte škrob in žličko vode ter dodajte k jagodni omaki, da se malce zgosti. Omaka mora biti ravno prav gosta, ne pa tekoča. Pripravljeno postavite na stran.

  4. Nad paro v posodi skupaj raztopite temno in mlečno čokolado. V drugi posodi ravno tako nad paro raztopite belo čokolado.

  5. V modelček najprej vlijte nekaj žlic temne zmesi in dajte za nekaj minut v zamrzovalnik.

  6. Čez vlijte nekaj žlic bele čokolade in spet postavite za nekaj minut v zamrzovalnik.

  7. Na plast bele čokolade nadevajte po pol do ene žličke jagodne omake (pazite, da ne seže do roba) in jo takoj prekrijte s temno čokolado.

  8. Postavite v hladilnik za toliko časa, da se strdi. Hranite v hladilniku.

  9. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.