Pečico predhodno segrejte na 180 °C. Maslo stopite v posodi in ga pustite, da se nekoliko ohladi. Iz pinjenca, moke, sladkorja, pecilnega praška, jajca in stopljenega maska naredite testo in dodajte čokoladne mrvice, na koncu testo razpolovite. Polovico testa pomešajte s kakavovim praškom in 2 žličkama pinjenca. Pekač za kolačke obložite s papirjem in obe testi enakomerno porazdelite v vsak predel ter pomešajte z vilico. V vroči pečici pecite pribl. 15 minut, dokler se pri vbadanju testo več ne lepi. Kolačke vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Medtem iz svežega sira in sladkorja v prahu ustvarite glazuro, pri čemer maslo in sladkor v prahu stepite in dodajte svež sir. Z brizgalnim pripomočkom kremo nanesite na kolačke in okrasite s sladkorjem za posip.
Čokoladni marmorni kolački
Sestavine
12
število porcij
-
Sestavine za 12 kosov:
- 250 ml pinjenec
- 275 g pšenična moka
- 125 g sladkor
- 9 g pecilni prašek
- 70 g jajca
- 50 g mrvice Lidl
- 7 g kakav
- 5 ml pinjenec
- 120 g maslo
-
Za glazuro:
- 250 g sveži sir
- 125 g sladkor v prahu
- 125 g maslo
- 5 g sladkor za posip