
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sestavine za 12 kosov:
Pinjenec Pinjenec | 250 ml ml | |
Pšenična moka Pšenična moka | 275 g g | |
Sladkor Sladkor | 125 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 9 g g | |
Jajca Jajca | 70 g g | |
Mrvice
Mrvice (Lidl) | 50 g g | |
Kakav Kakav | 7 g g | |
Pinjenec Pinjenec | 5 ml ml | |
Maslo Maslo | 120 g g |
Za glazuro:
Sveži sir Sveži sir | 250 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 125 g g | |
Maslo Maslo | 125 g g | |
Sladkor za posip Sladkor za posip | 5 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladni marmorni kolački
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico predhodno segrejte na 180 °C. Maslo stopite v posodi in ga pustite, da se nekoliko ohladi. Iz pinjenca, moke, sladkorja, pecilnega praška, jajca in stopljenega maska naredite testo in dodajte čokoladne mrvice, na koncu testo razpolovite. Polovico testa pomešajte s kakavovim praškom in 2 žličkama pinjenca. Pekač za kolačke obložite s papirjem in obe testi enakomerno porazdelite v vsak predel ter pomešajte z vilico. V vroči pečici pecite pribl. 15 minut, dokler se pri vbadanju testo več ne lepi. Kolačke vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Medtem iz svežega sira in sladkorja v prahu ustvarite glazuro, pri čemer maslo in sladkor v prahu stepite in dodajte svež sir. Z brizgalnim pripomočkom kremo nanesite na kolačke in okrasite s sladkorjem za posip.