
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sladka smetana Sladka smetana | 200 g g | ||
Metin čaj Metin čaj | 6 g g | ||
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 200 g g | ||
Temna čokolada Temna čokolada | 200 g g | ||
Bučna semena Bučna semena | |||
Mandlji Mandlji | |||
Kakav v prahu Kakav v prahu |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČokoladni pralineji z meto
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač velikosti 18 x 20 cm, namastimo in obložimo z obeh strani s peki papirjem (tako bomo lažje vzeli čokolado iz njega). Sladko smetano zavremo, odstavimo in dodamo čajne vrečke (dobro jih potopimo v smetano). Pustimo stati 15-20 minut. Iz vrečk previdno stisnemo tekočino (pazimo, da nam ne počijo) in jih odstranimo. Smetano ponovno zavremo, odstavimo, dodamo koščke obeh čokolad in na nizkem ognju dobro mešamo toliko časa, da se raztopi. Enakomerno vlijemo v pripravljen pekač (po potrebi z nagibi maso poravnamo) in posujemo z oreščki, bučnimi semeni, … Damo v hladilnik za 12 ur.Preden čokoladno zmes narežemo na kocke, jo pustimo na sobni temperaturi stati 20 minut, nato vzamemo iz pekača in narežemo. Pralineje hranimo v hladilniku.