Preprosto več za vas
Čokoladno-karamelne rezine

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krhki masleni piškoti Krhki masleni piškoti9
Karamelni bonboni Karamelni bonboni200 g g
Sladka smetana Sladka smetana36 ml ml
Maslo Maslo30 g g
Mandlji Mandlji60 g g
Temna čokolada Temna čokolada170 g g

Čokoladno-karamelne rezine

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

Pekač premera 17 x 19 cm čisto malo točkovno namastimo in čezenj položimo peki papir (iz obeh strani, torej nam papir na vseh 4 stranicah gleda čez rob). Piškote namestimo v pekač. Karamelne bonbone na drobno nasekljamo in jih damo v manjšo kozico. Dodamo sladko smetano in jih na srednjem ognju stopimo (pazimo, da jih ne zažgemo, po potrebi zmanjšamo temperaturo). Ko so že skoraj stopljeni, dodamo še maslo. Mešamo, da dobimo gladko zmes. Maso prelijemo čez piškote ter previdno in hitro razmažemo (karamela se hitro hladi). Po vrhu posujemo nasekljane mandlje (lahko jih z dlanjo malce potisnemo v karamelo). Nad paro stopimo čokolado in jo prelijemo čez mandlje. Ohladimo v hladilniku, da se čokolada stopi.

Nasvet: Preden rezine narežemo, jih pustimo na sobni temperature stati pol ure in jih šele nato, s pomočjo peki papirja, vzamemo iz pekača (tako čokolada po vrhu ne bo pokala in tudi rezine bodo lepše).