Gozdne sadeže malce odmrznemo, jih zmešamo z rjavim sladkorjem in moko. Damo jih v namaščen pekač. Pečico ogrejemo na 180 C.
Čokoladno-sadni drobljenec
Sestavine
1
število pekačev
-
- 600 g zamrznjeni gozdni sadeži
- 40 g rjavi sladkor
- 230 g pšenična moka
- 120 g maslo
- 1 vanilijev sladkor
- 30 g rjavi sladkor
- 60 g temna čokolada
Priprava
Maslo narežemo na zelo majhne koščke, dodamo vaniljev sladkor, rjavi sladkor in moko. Vse skupaj z rokami dobro zgnetemo (dobili bomo testo podobno “pesku” oziroma večjim drobtinam). Zraven vmešamo še nasekljano čokolado in vse vsujemo čez sadno plast. Pečemo približno 30 - 35 minut oziroma do zlatorjave barve.Ponudimo takoj, še toplo, lahko s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.