Preprosto več za vas
Čokoladno-sadni drobljenec

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Zamrznjeni gozdni sadeži Zamrznjeni gozdni sadeži600 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor40 g g
Pšenična moka Pšenična moka230 g g
Maslo Maslo120 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1
Rjavi sladkor Rjavi sladkor30 g g
Temna čokolada Temna čokolada60 g g

Čokoladno-sadni drobljenec

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Gozdne sadeže malce odmrznemo, jih zmešamo z rjavim sladkorjem in moko. Damo jih v namaščen pekač. Pečico ogrejemo na 180 C.

Maslo narežemo na zelo majhne koščke, dodamo vaniljev sladkor, rjavi sladkor in moko. Vse skupaj z rokami dobro zgnetemo (dobili bomo testo podobno “pesku” oziroma večjim drobtinam). Zraven vmešamo še nasekljano čokolado in vse vsujemo čez sadno plast. Pečemo približno 30 - 35 minut oziroma do zlatorjave barve.
Ponudimo takoj, še toplo, lahko s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.