Čokoladno-sadni drobljenec

Čokoladno-sadni drobljenec image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 600   g zamrznjeni gozdni sadeži
    • 40   g rjavi sladkor
    • 230   g pšenična moka
    • 120   g maslo
    • 1   vanilijev sladkor
    • 30   g rjavi sladkor
    • 60   g temna čokolada

Priprava

    Gozdne sadeže malce odmrznemo, jih zmešamo z rjavim sladkorjem in moko. Damo jih v namaščen pekač. Pečico ogrejemo na 180 C.

    Maslo narežemo na zelo majhne koščke, dodamo vaniljev sladkor, rjavi sladkor in moko. Vse skupaj z rokami dobro zgnetemo (dobili bomo testo podobno “pesku” oziroma večjim drobtinam). Zraven vmešamo še nasekljano čokolado in vse vsujemo čez sadno plast. Pečemo približno 30 - 35 minut oziroma do zlatorjave barve.Ponudimo takoj, še toplo, lahko s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.