
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Čokoladno-sadni drobljenec
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
1:00
h
(0)
Priprava
Gozdne sadeže malce odmrznemo, jih zmešamo z rjavim sladkorjem in moko. Damo jih v namaščen pekač. Pečico ogrejemo na 180 C.
Maslo narežemo na zelo majhne koščke, dodamo vaniljev sladkor, rjavi sladkor in moko. Vse skupaj z rokami dobro zgnetemo (dobili bomo testo podobno “pesku” oziroma večjim drobtinam). Zraven vmešamo še nasekljano čokolado in vse vsujemo čez sadno plast. Pečemo približno 30 - 35 minut oziroma do zlatorjave barve.
Ponudimo takoj, še toplo, lahko s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.