
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zamrznjeni gozdni sadeži Zamrznjeni gozdni sadeži | 600 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 40 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 230 g g | |
Maslo Maslo | 120 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 30 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada | 60 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladno-sadni drobljenec
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Gozdne sadeže malce odmrznemo, jih zmešamo z rjavim sladkorjem in moko. Damo jih v namaščen pekač. Pečico ogrejemo na 180 C.
Maslo narežemo na zelo majhne koščke, dodamo vaniljev sladkor, rjavi sladkor in moko. Vse skupaj z rokami dobro zgnetemo (dobili bomo testo podobno “pesku” oziroma večjim drobtinam). Zraven vmešamo še nasekljano čokolado in vse vsujemo čez sadno plast. Pečemo približno 30 - 35 minut oziroma do zlatorjave barve.
Ponudimo takoj, še toplo, lahko s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.