
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 380 g g | |
Sladkor Sladkor | 160 g g | |
Maslo Maslo | 250 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada | 60 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 8 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 2 g g | |
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladno-vanilijevi polžki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Najprej v eni veliki posodi zmešaš moko, pecilni prašek in sol, v drugi pa z mešalnikom zmešaš sladkor in maslo. Ko se sladkor v maslu stopi, z mešalnikom vmešaš še jajca in vaniljev ekstrakt. Tej mešanici dodaš še mešanico moke, pecilnega praška in soli, ki jo narahlo vmešaš z vilico. Mešanico zdaj razdeliš na 2 dela - prvi, vaniljev del samo do konca zgneteš v testo, v drugo polovico pa vmešaš stopljeno temno čokolado in narediš čokoladno testo. Sedaj si lahko vzameš 30 minut premora, ker mora testo počivati v hladilniku, po 30 minutah pa čokoladno in vaniljevo testo razvaljaš na dva (ali več) enako velika dela, eno plast položiš na drugo in jo zviješ kot štrudelj. Rolico nareži na za mezinec debele kolobarje, jih položi na pekač in 8-10 minut peci na 175 ℃.