Crepe Suzette palačinke

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Crepe Suzette palačinke
TežavnostSrednje
Priprava30 min

Priprava

    Priprava palačink

  1. 1. V skledi skupaj zmešamo moko, sol, vanilijev in beli sladkor. 2. Prilijemo razžvrkljani jajci in stopljeno maslo. V vrču skupaj zmešamo mleko in vodo, ki ju postopoma prilivamo k preostalim sestavinam. Med prilivanjem tekočine, maso mešamo z metlico, da se izognemo morebitnim kepicam moke. 3. Maso za palačinke pustimo stati 30 minut na sobni temperaturi. 4. Ponev z neoprijemljivim dnom (20 cm) dobro segrejemo in nežno premažemo z maslom. 5. Na sredino ponve vlijemo eno zajemalko palačinkine mase in rahlo obračamo ponev, da se masa enakomerno razlije po celotni površini. 6. Palačinke pečemo približno 2-3 minute na zmernem ognju. Vmes jih enkrat obrnemo. 7. Pečene palačinke odlagamo na krožnik.

  2. Priprava pomarančne omake

  3. 1. V večjo ponev (28-30 cm) damo maslo, sladkor, pomarančno lupinico, liker, pomarančni in limonin sok. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo slabih 5 minut, da se sladkor stopi in da dobimo bolj viskozno omako oziroma sirup. 2. Zmanjšamo ogenj in v omako položimo odprto palačinko. Palačinko previdno obrnemo in dvakrat prepognemo, da dobimo obliko trikotnika. Palačinko potisnemo na stran in v omako položimo drugo palačinko. Ponovimo postopek s preostalimi palačinkami. Če nam v ponvi zmanjkuje prostora za pomakanje, lahko položimo palačinko eno na drugo. 3. Ko imamo vseh 8 palačink v ponvi, dvignemo ogenj, prilijemo konjak in počakamo, da prične omaka brbotati. 4. Odmaknemo z ognja in z dolgim vžigalnikom ali brenerjem prižgemo plamen in flambiramo palačinke. Ko plamen ugasne so palačinke pripravljene. 5. Na krožnik položimo dve palačinki in čez prelijemo še 1-2 žlici pomarančne omake oziroma sirupa. Postrežemo takoj. 6. Poleg se odlično prileže kepica vanilijevega sladoleda. Dober tek!