Priprava
Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami
Sestavine
4
število porcij
-
sestavine
- 1 korenje
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 rumena paprika
- rabarbara
- 1 zelena
- 1 koromač
- 2 kumara
-
omaka
- 200 g majoneza
- 3 g sladka paprika
- vejica timijan
- 200 g kremni sir
- 6 g peteršilj
- 3 g feferoni
Priprava
Hrustljavo zelenjavo operemo in osušimo. Paprike razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na trakove. Korenček olupimo, odrežemo oba konca in zrežemo na trakove. Enako naredimo s kumaricama.
V eno skledico damo majonezo, jo zmešamo s sladko papriko in okrasimo s timijanom.
V drugo skledo damo kremni sir, v katerega zamešamo peteršilj in pekoči feferon. Na koncu še enkrat po vrhu potresemo začimbe, ne da bi jih premešali.
Nasvet
Omako lahko pripravimo tudi iz jogurta (200 gramov), v katerega vmešamo polovico drobno sesekljane rdeče čebule. Ali pa iz kisle smetane, v katero dodamo žličko svežih zelišč in grobo mletih oreščkov.