Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami

Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami

TežavnostLahko
Kuhanje30 min

Priprava

    Priprava

    Hrustljavo zelenjavo operemo in osušimo. Paprike razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na trakove. Korenček olupimo, odrežemo oba konca in zrežemo na trakove. Enako naredimo s kumaricama.

    V eno skledico damo majonezo, jo zmešamo s sladko papriko in okrasimo s timijanom.

    V drugo skledo damo kremni sir, v katerega zamešamo peteršilj in pekoči feferon. Na koncu še enkrat po vrhu potresemo začimbe, ne da bi jih premešali.

    Nasvet

    Omako lahko pripravimo tudi iz jogurta (200 gramov), v katerega vmešamo polovico drobno sesekljane rdeče čebule. Ali pa iz kisle smetane, v katero dodamo žličko svežih zelišč in grobo mletih oreščkov.