Preprosto več za vas
Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine

Korenje Korenje1
Rdeča paprika Rdeča paprika1
Zelena paprika Zelena paprika1
Rumena paprika Rumena paprika1
Rabarbara Rabarbara
Zelena Zelena1
Koromač Koromač1
Kumara Kumara2

omaka

Majoneza Majoneza200 g g
Sladka paprika Sladka paprika3 g g
Timijan Timijan Vejica Vejica
Kremni sir Kremni sir200 g g
Peteršilj Peteršilj6 g g
Feferoni Feferoni3 g g

Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

Priprava

Hrustljavo zelenjavo operemo in osušimo. Paprike razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na trakove. Korenček olupimo, odrežemo oba konca in zrežemo na trakove. Enako naredimo s kumaricama.

V eno skledico damo majonezo, jo zmešamo s sladko papriko in okrasimo s timijanom.

V drugo skledo damo kremni sir, v katerega zamešamo peteršilj in pekoči feferon. Na koncu še enkrat po vrhu potresemo začimbe, ne da bi jih premešali.

Nasvet

Omako lahko pripravimo tudi iz jogurta (200 gramov), v katerega vmešamo polovico drobno sesekljane rdeče čebule. Ali pa iz kisle smetane, v katero dodamo žličko svežih zelišč in grobo mletih oreščkov.