Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami

Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
  • sestavine

    • 1   korenje
    • 1   rdeča paprika
    • 1   zelena paprika
    • 1   rumena paprika
    •   rabarbara
    • 1   zelena
    • 1   koromač
    • 2   kumara
  • omaka

    • 200   g majoneza
    • 3   g sladka paprika
    •   vejica timijan
    • 200   g kremni sir
    • 6   g peteršilj
    • 3   g feferoni

Priprava

    Priprava

    Hrustljavo zelenjavo operemo in osušimo. Paprike razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na trakove. Korenček olupimo, odrežemo oba konca in zrežemo na trakove. Enako naredimo s kumaricama.

    V eno skledico damo majonezo, jo zmešamo s sladko papriko in okrasimo s timijanom.

    V drugo skledo damo kremni sir, v katerega zamešamo peteršilj in pekoči feferon. Na koncu še enkrat po vrhu potresemo začimbe, ne da bi jih premešali.

    Nasvet

    Omako lahko pripravimo tudi iz jogurta (200 gramov), v katerega vmešamo polovico drobno sesekljane rdeče čebule. Ali pa iz kisle smetane, v katero dodamo žličko svežih zelišč in grobo mletih oreščkov.