
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine
Korenje Korenje | 1 | |
Rdeča paprika Rdeča paprika | 1 | |
Zelena paprika Zelena paprika | 1 | |
Rumena paprika Rumena paprika | 1 | |
Rabarbara Rabarbara | ||
Zelena Zelena | 1 | |
Koromač Koromač | 1 | |
Kumara Kumara | 2 |
omaka
Majoneza Majoneza | 200 g g | |
Sladka paprika Sladka paprika | 3 g g | |
Timijan Timijan | Vejica Vejica | |
Kremni sir Kremni sir | 200 g g | |
Peteršilj Peteršilj | 6 g g | |
Feferoni Feferoni | 3 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava
Hrustljavo zelenjavo operemo in osušimo. Paprike razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na trakove. Korenček olupimo, odrežemo oba konca in zrežemo na trakove. Enako naredimo s kumaricama.
V eno skledico damo majonezo, jo zmešamo s sladko papriko in okrasimo s timijanom.
V drugo skledo damo kremni sir, v katerega zamešamo peteršilj in pekoči feferon. Na koncu še enkrat po vrhu potresemo začimbe, ne da bi jih premešali.
Nasvet
Omako lahko pripravimo tudi iz jogurta (200 gramov), v katerega vmešamo polovico drobno sesekljane rdeče čebule. Ali pa iz kisle smetane, v katero dodamo žličko svežih zelišč in grobo mletih oreščkov.