Riž skuhaj v 540 ml vrele soljene vode. Na segretem olju prepraži in zmehčaj 2 narezani šalotki, narezan feferon, polovico paprike in na lističe narezan česen. Vse posoli in popopraj, potem pa spasiraj v domačo čili pasto. Na isti ponvi na segretem olju prepraži na rezance narezano šalotko, na rezinice narezano papriko in dvocentimetrske kose špargljev (razen vršičkov). Ko se zelenjava popeče, dodaj na kocke narezan sladek krompir in čili pasto. Premešaj, dolij kokosov napitek (v pločevinki) in vodo, dodaj špargljeve vršičke in kuhaj približno 10-15 minut, da se krompir zmehča, omaka pa postane kremasta. Posoli in popopraj in poskusi. Arašide in peteršilj grobo sesekljaj. Na krožnik serviraj riž, prelij z omako in potresi z arašidi ter postrezi.
Curry iz sladkega krompirja, špargljev in paprike na rižu
Sestavine
2
število porcij
-
- 1 sladki krompir
- 1 rdeča paprika
- šparglji
- 3 šalotka
- 2 česen
- 1 feferon
- 4 cl kokosov napitek
- 2 dl jušna osnova
- 44 g praženi arašid brez soli
- peteršilj
- 180 g riž
- sol
- poper
- olje
Priprava
Nasvet: Če želiš, da je curry nepekoč, feferona ne dodaj. V čili pasto lahko umešaš tudi dvocentimetrski kos naribanega ingverja.