
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sladki krompir Sladki krompir | 1 | |
Rdeča paprika Rdeča paprika | 1 | |
Šparglji Šparglji | ||
Šalotka Šalotka | 3 | |
Česen Česen | 2 | |
Feferon Feferon | 1 | |
Kokosov napitek Kokosov napitek | 4 cl cl | |
Jušna osnova Jušna osnova | 2 dl dl | |
Praženi arašid brez soli Praženi arašid brez soli | 44 g g | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Riž Riž | 180 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olje Olje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCurry iz sladkega krompirja, špargljev in paprike na rižu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Riž skuhaj v 540 ml vrele soljene vode. Na segretem olju prepraži in zmehčaj 2 narezani šalotki, narezan feferon, polovico paprike in na lističe narezan česen. Vse posoli in popopraj, potem pa spasiraj v domačo čili pasto. Na isti ponvi na segretem olju prepraži na rezance narezano šalotko, na rezinice narezano papriko in dvocentimetrske kose špargljev (razen vršičkov). Ko se zelenjava popeče, dodaj na kocke narezan sladek krompir in čili pasto. Premešaj, dolij kokosov napitek (v pločevinki) in vodo, dodaj špargljeve vršičke in kuhaj približno 10-15 minut, da se krompir zmehča, omaka pa postane kremasta. Posoli in popopraj in poskusi. Arašide in peteršilj grobo sesekljaj. Na krožnik serviraj riž, prelij z omako in potresi z arašidi ter postrezi.
Nasvet: Če želiš, da je curry nepekoč, feferona ne dodaj. V čili pasto lahko umešaš tudi dvocentimetrski kos naribanega ingverja.