
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
testo
Cvetača Cvetača | ||
Sol Sol | ||
Mozzarella Mozzarella | 150 g g | |
Bazilika Bazilika | ||
Česen Česen | ||
Jajca Jajca | 2 |
nadev
Paprika Paprika | ||
Bučke Bučke | ||
Korenje Korenje | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | ||
Mozzarella Mozzarella | ||
Tuna Tuna | ||
Čebula Čebula | ||
Koruza Koruza |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCvetačna pica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Testo pripravimo izcvetače, ki jo kuhamo 15 minut. Odcedimo jo in jo dobro pretlačimo ali spasiramo s paličnim mešalnikom, da postane rahla.Ko je že zmiksana in ohlajena, iz nje iztisnemo odvečno tekočino. Bolj ko bo cvetača suha, boljše bo testo. Cvetači dodamo jajci, naribano mozzarelo in po okusu začinimo. Po pekaču, obloženem s papirjem za peko, razporedimo cvetačno testo. Pico po želji obložimo in jo pečemo v že ogreti pečici približno 20 minut na 200°C. Če želimo bolj hrustljavo cvetačno testo, ga, pred nadevanjem, na hitro popečemo v pečici.
NAMIGI
Ali ste vedeli, da…
… bazilike nikoli ne sekljamo? Bolje je, da jo natrgamo, saj tako preprečimo, da bi rezalno površino obarvali, hkrati pa ohranimo njen svež videz. Baziliko jedem vedno dodamo čisto na koncu, saj le tako ohrani vso svojo aromo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Glazija Celje.
Fotografija: Urška Fartelj