Preprosto več za vas
Cvetačna pica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

testo

Cvetača Cvetača
Sol Sol
Mozzarella Mozzarella150 g g
Bazilika Bazilika
Česen Česen
Jajca Jajca2

nadev

Paprika Paprika
Bučke Bučke
Korenje Korenje
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik
Mozzarella Mozzarella
Tuna Tuna
Čebula Čebula
Koruza Koruza

Cvetačna pica

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(4)

Priprava

Testo pripravimo izcvetače, ki jo kuhamo 15 minut. Odcedimo jo in jo dobro pretlačimo ali spasiramo s paličnim mešalnikom, da postane rahla.Ko je že zmiksana in ohlajena, iz nje iztisnemo odvečno tekočino. Bolj ko bo cvetača suha, boljše bo testo. Cvetači dodamo jajci, naribano mozzarelo in po okusu začinimo. Po pekaču, obloženem s papirjem za peko, razporedimo cvetačno testo. Pico po želji obložimo in jo pečemo v že ogreti pečici približno 20 minut na 200°C. Če želimo bolj hrustljavo cvetačno testo, ga, pred nadevanjem, na hitro popečemo v pečici.

NAMIGI

Ali ste vedeli, da…

… bazilike nikoli ne sekljamo? Bolje je, da jo natrgamo, saj tako preprečimo, da bi rezalno površino obarvali, hkrati pa ohranimo njen svež videz. Baziliko jedem vedno dodamo čisto na koncu, saj le tako ohrani vso svojo aromo.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci OŠ Glazija Celje.

Fotografija: Urška Fartelj