Preprosto več za vas
Cvetačni kuskus z omako bolognese

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

cvetačni kuskus

Cvetača Cvetača
Olivno olje Olivno olje4 ml ml
Čebula Čebula1
Česen Česen1 stroki strok
Začimbe Začimbe

omaka bolognese

Mešano mleto meso Mešano mleto meso500 g g
Korenje Korenje
Čebula Čebula
Bučke Bučke
Rdeča paprika Rdeča paprika
Paradižnikova omaka Paradižnikova omaka4 dl dl
Olivno olje Olivno olje4 ml ml
Začimbe Začimbe

Cvetačni kuskus z omako bolognese

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Glavo cvetače očistimo in jo narežemo na manjše kose, ki jih zmeljemo v sekljalniku, da cvetača postane podobna kuskusu. Sesekljamo čebulo in česen. Na zmerni temperaturi segrejemo olje in popražimo čebulo, nato dodamo česen. Ko zadiši, dodamo cvetačo in vse skupaj pražimo še nekaj minut. Odstavimo.

Za omako bolognese potrebujemo sesekljano čebulo, na manjše koščke narezan korenček, bučko in rdečo papriko. Vse skupaj popražimo na olivnem olju. Dodamo mleto meso, po okusu začinimo, premešamo in pražimo še nekaj časa. Zalijemo z malo vode in pustimo, da se vse sestavine dušijo. Vmes večkrat premešamo. Nato mešanico zalijemo s paradižnikovo omako. Pustimo, da rahlo zavre in odstavimo.

Na krožnik nadevamo cvetačni kuskus in ga prelijemo z omako. Povrhu potresemo sir. Postrežemo skupaj s skledo sezonske solate. V pomladnih dneh lahko na travniku naberemo regrat.

Reciklirana kuharija:

Kuskus in omako bolognese, ki sta nam ostala, ohladimo in do naslednjega dne shranimo v hladilnik. Naslednji dan cvetačni kuskus preložimo v manjši pekač, prelijemo z omako, posipamo s sirom in postavimo v predhodno ogreto pečico na 180°C ter počakamo, ga se sir stopi in zapeče. Poleg serviramo tudi regratovo solato, ki smo je prejšnji dan nabrali preveč.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili dijaki Srednje zdravstvene šole Ljubljana.

Fotografija: Urška Fartelj