Cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
  • Krompirjevo-špinačni pire

    • 300   g krompir
    • 200   g cvetača
    •   sol
    • 70   ml mleko
    • 60   g maslo
  • Kremna špinača

    • 450   g zamrznjena špinača
    • 35   ml olje
    • 30   g pšenična moka
    • 50   ml mleko
    • 1   česen
    •   muškatni orešček
    •   sol
    •   poper
  • Pečena koruza

    •   olivno olje
    •   kajenski poper

Priprava

    Cvetačo in krompir skuhaj v soljeni vreli vodi. Kuhano zelenjavo odcedi in pusti nekaj minut, da odvečna para izpari. Potem dodaj mleko in maslo ter vse dobro pretlači v pire.V kozici segrej olje, dodaj moko in premešaj. Dodaj odmrznjeno špinačo, nariban česen, muškatni orešček, mleko, sol, poper, nato premešaj ter pokrito kuhaj 5 minut. Dodaj žličko kisle smetane in spet dobro premešaj in zavri. Koruzo pokapaj z oljem in poprom in peci približno 10 minut na 250°C, vmes jo enkrat obrni. Pire serviraj na krožnik, dodaj kremno špinačo in narezano koruzo ter postrezi.

    Nasvet: Razmerje krompirja in cvetače lahko spremeniš, za manj kalorij dodaj več cvetače. Pire je odličen tudi le iz cvetače. Pa dober tek! Špinači lahko dodaš tudi kakšno žličko kisle smetane.

    Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan.