
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Krompirjevo-špinačni pire
Krompir Krompir | 300 g g | |
Cvetača Cvetača | 200 g g | |
Sol Sol | ||
Mleko Mleko | 70 ml ml | |
Maslo Maslo | 60 g g |
Kremna špinača
Zamrznjena špinača Zamrznjena špinača | 450 g g | |
Olje Olje | 35 ml ml | |
Pšenična moka Pšenična moka | 30 g g | |
Mleko Mleko | 50 ml ml | |
Česen Česen | 1 | |
Muškatni orešček Muškatni orešček | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Pečena koruza
Olivno olje Olivno olje | ||
Kajenski poper Kajenski poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvetačo in krompir skuhaj v soljeni vreli vodi. Kuhano zelenjavo odcedi in pusti nekaj minut, da odvečna para izpari. Potem dodaj mleko in maslo ter vse dobro pretlači v pire.
V kozici segrej olje, dodaj moko in premešaj. Dodaj odmrznjeno špinačo, nariban česen, muškatni orešček, mleko, sol, poper, nato premešaj ter pokrito kuhaj 5 minut. Dodaj žličko kisle smetane in spet dobro premešaj in zavri. Koruzo pokapaj z oljem in poprom in peci približno 10 minut na 250°C, vmes jo enkrat obrni. Pire serviraj na krožnik, dodaj kremno špinačo in narezano koruzo ter postrezi.
Nasvet: Razmerje krompirja in cvetače lahko spremeniš, za manj kalorij dodaj več cvetače. Pire je odličen tudi le iz cvetače. Pa dober tek! Špinači lahko dodaš tudi kakšno žličko kisle smetane.
Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan.