Preprosto več za vas
Cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krompirjevo-špinačni pire

Krompir Krompir300 g g
Cvetača Cvetača200 g g
Sol Sol
Mleko Mleko70 ml ml
Maslo Maslo60 g g

Kremna špinača

Zamrznjena špinača Zamrznjena špinača450 g g
Olje Olje35 ml ml
Pšenična moka Pšenična moka30 g g
Mleko Mleko50 ml ml
Česen Česen1
Muškatni orešček Muškatni orešček
Sol Sol
Poper Poper

Pečena koruza

Olivno olje Olivno olje
Kajenski poper Kajenski poper

Cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Cvetačo in krompir skuhaj v soljeni vreli vodi. Kuhano zelenjavo odcedi in pusti nekaj minut, da odvečna para izpari. Potem dodaj mleko in maslo ter vse dobro pretlači v pire.
V kozici segrej olje, dodaj moko in premešaj. Dodaj odmrznjeno špinačo, nariban česen, muškatni orešček, mleko, sol, poper, nato premešaj ter pokrito kuhaj 5 minut. Dodaj žličko kisle smetane in spet dobro premešaj in zavri. Koruzo pokapaj z oljem in poprom in peci približno 10 minut na 250°C, vmes jo enkrat obrni. Pire serviraj na krožnik, dodaj kremno špinačo in narezano koruzo ter postrezi.

Nasvet: Razmerje krompirja in cvetače lahko spremeniš, za manj kalorij dodaj več cvetače. Pire je odličen tudi le iz cvetače. Pa dober tek! Špinači lahko dodaš tudi kakšno žličko kisle smetane.

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan.