Preprosto več za vas
Cvrti vampi po ameriško s čebulnimi obročki na jurčkovem pireju z brusnicami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

cvrti vampi in čebulni obročki

Vampi Vampi500 g g
Mleko Mleko2 dl dl
Limonin sok Limonin sok12 ml ml
Koruzna moka Koruzna moka100 g g
Sol Sol ščepec ščepec
Sladka paprika Sladka paprika ščepec ščepec
Muškatni orešček Muškatni orešček ščepec ščepec
Česen v prahu Česen v prahu ščepec ščepec
Poper Poper
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Čebulni obročki Čebulni obročki200 g g

jurčkov pire

Krompir Krompir800 g g
Maslo Maslo100 g g
Jurčki Jurčki2
Mleko Mleko1 dl dl
Sladka smetana Sladka smetana200 g g
Sol Sol
Solni cvet Solni cvet

serviranje

Jurčki Jurčki1
Suhe brusnice Suhe brusnice17 g g
Peteršilj Peteršilj3 g g

Cvrti vampi po ameriško s čebulnimi obročki na jurčkovem pireju z brusnicami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Cvrti vampi in čebulni obročki

Vampe dobro operemo pod tekočo vodo in jih razrežemo na 2 do 3 cm dolge trakove. Osušimo s papirnato brisačo ali čisto kuhinjsko krpo. Narezane vampe stresemo v skledo in jih prelijemo z mlekom in limoninim sokom. Premešamo, pokrijemo s prozorno folijo in vsaj za 3 ure shranimo v hladilniku.
V večjo skledo presejemo koruzno moko in jo zmešamo s soljo, papriko, poprom, česnom v prahu in z muškatnim oreščkom.
Vampe poberemo iz mleka in popivnamo odvečno tekočino. Z vseh strani jih povaljamo v začinjeni moki. Otresemo odvečno moko in postopoma polagamo v vroče olje. Enakomerno obračamo, da zlato porumenijo z vseh strani. Hrustljavo pečene s cedilom pobiramo iz olja in odlagamo na papirnate brisače, da popivnajo odvečno maščobo. Po želji solimo.

V istem olju, potem ko smo zaključili s cvrtjem vampov, postopoma ocvremo še čebulne obročke, da postanejo hrustljavi. Če nam je ostala moka od paniranja vampov, jih lahko predhodno pomokamo v njej.

Jurčkov pire

Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose ter skuhamo v slanem kropu. Jurčke očistimo in narežemo na rezine ter v ponvi na maslu popražimo z obeh strani. Začinimo s solnim cvetom in zmiksamo.Kuhan krompir odcedimo, prilijemo toplo mleko, dodamo smetano in maslo ter dobro pretlačimo ali še najbolje zmiksamo z mešalnikom, da dobimo kremno, homogeno zmes, dodamo omako iz jurčkov in ponovno premešamo.

Serviranje

Na tople servirne krožnike položimo cvrte trakove vampov in hrustljave čebulne obročke, poleg pa kremni jurčkov pire, ki ga potresemo z brusnicami. Okrasimo s tankimi rezinami svežega jurčka in po želji potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem.