
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
cvrti vampi in čebulni obročki
Vampi Vampi | 500 g g | |
Mleko Mleko | 2 dl dl | |
Limonin sok Limonin sok | 12 ml ml | |
Koruzna moka Koruzna moka | 100 g g | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Sladka paprika Sladka paprika | ščepec ščepec | |
Muškatni orešček Muškatni orešček | ščepec ščepec | |
Česen v prahu Česen v prahu | ščepec ščepec | |
Poper Poper | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | ||
Čebulni obročki Čebulni obročki | 200 g g |
jurčkov pire
Krompir Krompir | 800 g g | |
Maslo Maslo | 100 g g | |
Jurčki Jurčki | 2 | |
Mleko Mleko | 1 dl dl | |
Sladka smetana Sladka smetana | 200 g g | |
Sol Sol | ||
Solni cvet Solni cvet |
serviranje
Jurčki Jurčki | 1 | |
Suhe brusnice Suhe brusnice | 17 g g | |
Peteršilj Peteršilj | 3 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCvrti vampi po ameriško s čebulnimi obročki na jurčkovem pireju z brusnicami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvrti vampi in čebulni obročki
Vampe dobro operemo pod tekočo vodo in jih razrežemo na 2 do 3 cm dolge trakove. Osušimo s papirnato brisačo ali čisto kuhinjsko krpo. Narezane vampe stresemo v skledo in jih prelijemo z mlekom in limoninim sokom. Premešamo, pokrijemo s prozorno folijo in vsaj za 3 ure shranimo v hladilniku.
V večjo skledo presejemo koruzno moko in jo zmešamo s soljo, papriko, poprom, česnom v prahu in z muškatnim oreščkom.
Vampe poberemo iz mleka in popivnamo odvečno tekočino. Z vseh strani jih povaljamo v začinjeni moki. Otresemo odvečno moko in postopoma polagamo v vroče olje. Enakomerno obračamo, da zlato porumenijo z vseh strani. Hrustljavo pečene s cedilom pobiramo iz olja in odlagamo na papirnate brisače, da popivnajo odvečno maščobo. Po želji solimo.
V istem olju, potem ko smo zaključili s cvrtjem vampov, postopoma ocvremo še čebulne obročke, da postanejo hrustljavi. Če nam je ostala moka od paniranja vampov, jih lahko predhodno pomokamo v njej.
Jurčkov pire
Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose ter skuhamo v slanem kropu. Jurčke očistimo in narežemo na rezine ter v ponvi na maslu popražimo z obeh strani. Začinimo s solnim cvetom in zmiksamo.Kuhan krompir odcedimo, prilijemo toplo mleko, dodamo smetano in maslo ter dobro pretlačimo ali še najbolje zmiksamo z mešalnikom, da dobimo kremno, homogeno zmes, dodamo omako iz jurčkov in ponovno premešamo.
Serviranje
Na tople servirne krožnike položimo cvrte trakove vampov in hrustljave čebulne obročke, poleg pa kremni jurčkov pire, ki ga potresemo z brusnicami. Okrasimo s tankimi rezinami svežega jurčka in po želji potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem.