Preprosto več za vas
Deluxe pečenka  iz mladega govejega hrbta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Mladi goveji hrbet Mladi goveji hrbet
Maslo Maslo100 g g
Čebula Čebula2
Česen Česen
Rožmarin Rožmarin
Sol Sol
Poper Poper

Deluxe pečenka iz mladega govejega hrbta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Pečico segrejemo na 220 °C. Meso obrišemo do suhega in ga tesno prevežemo z vrvico. V meso vtremo sol in poper, za vrvico zataknemo vejico rožmarina. Meso z vseh strani najprej popečemo v ponvi na vročem maslu. Pečemo približno dve minuti na vsaki strani. Vmes ga polivamo z vročim maslom. K mesu dodamo na četrtine narezani čebuli in prečno prerezano celo glavo česna. Ponev s pečenko prestavimo v pečico in pečemo še približno 20-30 minut oz. dokler središčna temperatura mesa ne doseže za:

• medium rare: 45-50 °C

• medium: 55-60 °C

• medium well: 65-70 °C

• well done: 70+ °C

Preden pečenko razrežemo, jo pustimo počivati 15 minut.