
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Mladi goveji hrbet Mladi goveji hrbet | |||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Čebula Čebula | 2 | ||
Česen Česen | |||
Rožmarin Rožmarin | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamDeluxe pečenka iz mladega govejega hrbta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 220 °C. Meso obrišemo do suhega in ga tesno prevežemo z vrvico. V meso vtremo sol in poper, za vrvico zataknemo vejico rožmarina. Meso z vseh strani najprej popečemo v ponvi na vročem maslu. Pečemo približno dve minuti na vsaki strani. Vmes ga polivamo z vročim maslom. K mesu dodamo na četrtine narezani čebuli in prečno prerezano celo glavo česna. Ponev s pečenko prestavimo v pečico in pečemo še približno 20-30 minut oz. dokler središčna temperatura mesa ne doseže za:
• medium rare: 45-50 °C
• medium: 55-60 °C
• medium well: 65-70 °C
• well done: 70+ °C
Preden pečenko razrežemo, jo pustimo počivati 15 minut.