Dicarska slana pita

Dicarska slana pita image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 osebe
    • 500   g riž
    • 100   g sir
    • 420   g jajca
    • 200   g smetana za kuhanje
    • 160   g kisla smetana
    • 70   g čebula
    • 100   g paradižnik
    • 150   g narezan piščanec pečen
    • 2   g sol
    • 2   g poper

Priprava

    Riž zmešamo z dvema beljakoma in dodamo nariban sir. Maso damo v pekač za pito in 10 minut pečemo na 180 °C. Medtem narežemo polovico čebule in jo popražimo na malo maščobe, nato dodamo zelenjavo, ki jo imamo pri roki. Piščančje kose, ki so nam ostali od prejšnjega dne, narežemo na drobne koščke ter jih primešamo k zelenjavi. Za minutko vse skupaj postavimo nad ogenj, da se sestavine lepo povežejo med seboj.

    V drugi posodi premešamo 4 cela jajca in 2 rumenjaka, ki sta ostala od prej. Prilijemo sladko smetano, dodamo kislo smetano in nekoliko soli. Na deloma pečeno pitno dno nanesemo zelenjavo s piščancem in prelijemo z zmesjo jajc in smetane. Pito lahko okrasimo še s koščki paradižnika.

    Pečemo 40 minut na 180 °C.

    Avtorici: Bojana Kovač in Zala Potočnik, DIC Ljubljana