Preprosto več za vas
Dicarska slana pita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Riž Riž500 g g
Sir Sir100 g g
Jajca Jajca420 g g
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje200 g g
Kisla smetana Kisla smetana160 g g
Čebula Čebula70 g g
Paradižnik Paradižnik100 g g
Narezan piščanec Narezan piščanec
(pečen)
150 g g
Sol Sol2 g g
Poper Poper2 g g

Dicarska slana pita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(3)

Priprava

Riž zmešamo z dvema beljakoma in dodamo nariban sir. Maso damo v pekač za pito in 10 minut pečemo na 180 °C. Medtem narežemo polovico čebule in jo popražimo na malo maščobe, nato dodamo zelenjavo, ki jo imamo pri roki. Piščančje kose, ki so nam ostali od prejšnjega dne, narežemo na drobne koščke ter jih primešamo k zelenjavi. Za minutko vse skupaj postavimo nad ogenj, da se sestavine lepo povežejo med seboj.

V drugi posodi premešamo 4 cela jajca in 2 rumenjaka, ki sta ostala od prej. Prilijemo sladko smetano, dodamo kislo smetano in nekoliko soli. Na deloma pečeno pitno dno nanesemo zelenjavo s piščancem in prelijemo z zmesjo jajc in smetane. Pito lahko okrasimo še s koščki paradižnika.

Pečemo 40 minut na 180 °C.

Avtorici: Bojana Kovač in Zala Potočnik, DIC Ljubljana