
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž Riž | 500 g g | |
Sir Sir | 100 g g | |
Jajca Jajca | 420 g g | |
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 200 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 160 g g | |
Čebula Čebula | 70 g g | |
Paradižnik Paradižnik | 100 g g | |
Narezan piščanec
Narezan piščanec (pečen) | 150 g g | |
Sol Sol | 2 g g | |
Poper Poper | 2 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDicarska slana pita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Riž zmešamo z dvema beljakoma in dodamo nariban sir. Maso damo v pekač za pito in 10 minut pečemo na 180 °C. Medtem narežemo polovico čebule in jo popražimo na malo maščobe, nato dodamo zelenjavo, ki jo imamo pri roki. Piščančje kose, ki so nam ostali od prejšnjega dne, narežemo na drobne koščke ter jih primešamo k zelenjavi. Za minutko vse skupaj postavimo nad ogenj, da se sestavine lepo povežejo med seboj.
V drugi posodi premešamo 4 cela jajca in 2 rumenjaka, ki sta ostala od prej. Prilijemo sladko smetano, dodamo kislo smetano in nekoliko soli. Na deloma pečeno pitno dno nanesemo zelenjavo s piščancem in prelijemo z zmesjo jajc in smetane. Pito lahko okrasimo še s koščki paradižnika.
Pečemo 40 minut na 180 °C.
Avtorici: Bojana Kovač in Zala Potočnik, DIC Ljubljana