Preprosto več za vas
Divjačinski golaž

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Rdeča čebula Rdeča čebula2 kg kg
Divji prašič Divji prašič
(kocke za golaž)
1 kg kg
Divjačina Divjačina2 kg kg
Goveje meso Goveje meso
(bočnik)
1 kg kg
Suhi jurčki Suhi jurčki100 g g
Brinove jagode Brinove jagode10
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik
Lovorov list Lovorov list6
Česen Česen2 stroki strok
Sladkor Sladkor20 g g
Paprika Paprika
(dimljena, suha)
17 g g
Suhe slive Suhe slive20 g g
Zaseka Zaseka55 g g
Majaron Majaron1 ščepec ščepec
Kumina Kumina1 ščepec ščepec
Sol Sol
Poper Poper

Divjačinski golaž

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

4:00 h
(1)

Priprava

Čebulo olupimo in nasekljamo ter počasi pražimo na zaseki. Po približno eni uri, oziroma, ko je čebula prepražena, dodamo na kocke narezano govedino, lovor in brinove jagode. Vse skupaj na hitro prepražimo, nato pa posodo pokrijemo. Po 30 minutah dušenja dodamo šedivjačino in česen, vse skupaj solimo in popramo ter nadaljujemo s počasnim dušenjem. Na koncu dodamo slive, majaron, kumino, suho papriko, gobe, paradižnikov koncentrat in sladkor. Dobro premešamo in zalijemo z vinom.

Če je tekočine premalo, dodamo malo vode, vendar ne preveč. Ne pozabite, ne kuhamo juhe, jed mora biti zelo gosta. Na počasnem ognju meso dušimo še približno eno uro.