
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Rdeča čebula Rdeča čebula | 2 kg kg | ||
Divji prašič
Divji prašič (kocke za golaž) | 1 kg kg | ||
Divjačina Divjačina | 2 kg kg | ||
Goveje meso
Goveje meso (bočnik) | 1 kg kg | ||
Suhi jurčki Suhi jurčki | 100 g g | ||
Brinove jagode Brinove jagode | 10 | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | |||
Lovorov list Lovorov list | 6 | ||
Česen Česen | 2 stroki strok | ||
Sladkor Sladkor | 20 g g | ||
Paprika
Paprika (dimljena, suha) | 17 g g | ||
Suhe slive Suhe slive | 20 g g | ||
Zaseka Zaseka | 55 g g | ||
Majaron Majaron | 1 ščepec ščepec | ||
Kumina Kumina | 1 ščepec ščepec | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamDivjačinski golaž
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebulo olupimo in nasekljamo ter počasi pražimo na zaseki. Po približno eni uri, oziroma, ko je čebula prepražena, dodamo na kocke narezano govedino, lovor in brinove jagode. Vse skupaj na hitro prepražimo, nato pa posodo pokrijemo. Po 30 minutah dušenja dodamo šedivjačino in česen, vse skupaj solimo in popramo ter nadaljujemo s počasnim dušenjem. Na koncu dodamo slive, majaron, kumino, suho papriko, gobe, paradižnikov koncentrat in sladkor. Dobro premešamo in zalijemo z vinom.
Če je tekočine premalo, dodamo malo vode, vendar ne preveč. Ne pozabite, ne kuhamo juhe, jed mora biti zelo gosta. Na počasnem ognju meso dušimo še približno eno uro.