Čebulo olupimo in nasekljamo ter počasi pražimo na zaseki. Po približno eni uri, oziroma, ko je čebula prepražena, dodamo na kocke narezano govedino, lovor in brinove jagode. Vse skupaj na hitro prepražimo, nato pa posodo pokrijemo. Po 30 minutah dušenja dodamo šedivjačino in česen, vse skupaj solimo in popramo ter nadaljujemo s počasnim dušenjem. Na koncu dodamo slive, majaron, kumino, suho papriko, gobe, paradižnikov koncentrat in sladkor. Dobro premešamo in zalijemo z vinom.
Divjačinski golaž
Sestavine
6
število porcij
-
- 2 kg rdeča čebula
- 1 kg divji prašič kocke za golaž
- 2 kg divjačina
- 1 kg goveje meso bočnik
- 100 g suhi jurčki
- 10 brinove jagode
- pasiran paradižnik
- 6 lovorov list
- 2 stroki česen
- 20 g sladkor
- 17 g paprika dimljena, suha
- 20 g suhe slive
- 55 g zaseka
- 1 ščepec majaron
- 1 ščepec kumina
- sol
- poper
Priprava
Če je tekočine premalo, dodamo malo vode, vendar ne preveč. Ne pozabite, ne kuhamo juhe, jed mora biti zelo gosta. Na počasnem ognju meso dušimo še približno eno uro.