Domač piščančji giros

Domač piščančji giros image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 1   kg piščanec
    • 1   l jogurt
    • 100   g mleta paprika
    • 200   g slanina
    • 15   g gorčica
    •   sol
    •   poper
    •   origano
    •   timijan
    •   majaron
    •   čili omaka

Priprava

    Jogurt, gorčico in čili omako zmešamo ter začinimo z origanom, timijanom in majaronom. V narejeni marinadi 24 ur namakamo piščančje meso. Nato meso popivnamo in še dodatno začinimo s soljo, poprom, origanom, timijanom in majaronom. Piščanca izmenično s koščki slanine nataknemo na nabodalo. Približno 15 minut ga pečemo tik nad žerjavico. Narežemo ga na koščke in postrežemo s poljubno prilogo. Najbolje se zraven priležeta sveža zelenjava ter čili omaka.