
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščanec Piščanec | 1 kg kg | ||
Jogurt Jogurt | 1 l l | ||
Mleta paprika Mleta paprika | 100 g g | ||
Slanina Slanina | 200 g g | ||
Gorčica Gorčica | 15 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Origano Origano | |||
Timijan Timijan | |||
Majaron Majaron | |||
Čili omaka Čili omaka |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamDomač piščančji giros
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jogurt, gorčico in čili omako zmešamo ter začinimo z origanom, timijanom in majaronom. V narejeni marinadi 24 ur namakamo piščančje meso. Nato meso popivnamo in še dodatno začinimo s soljo, poprom, origanom, timijanom in majaronom. Piščanca izmenično s koščki slanine nataknemo na nabodalo. Približno 15 minut ga pečemo tik nad žerjavico. Narežemo ga na koščke in postrežemo s poljubno prilogo. Najbolje se zraven priležeta sveža zelenjava ter čili omaka.