Preprosto več za vas
Domač piščančji giros

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščanec Piščanec1 kg kg
Jogurt Jogurt1 l l
Mleta paprika Mleta paprika100 g g
Slanina Slanina200 g g
Gorčica Gorčica15 g g
Sol Sol
Poper Poper
Origano Origano
Timijan Timijan
Majaron Majaron
Čili omaka Čili omaka

Domač piščančji giros

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

Jogurt, gorčico in čili omako zmešamo ter začinimo z origanom, timijanom in majaronom. V narejeni marinadi 24 ur namakamo piščančje meso. Nato meso popivnamo in še dodatno začinimo s soljo, poprom, origanom, timijanom in majaronom. Piščanca izmenično s koščki slanine nataknemo na nabodalo. Približno 15 minut ga pečemo tik nad žerjavico. Narežemo ga na koščke in postrežemo s poljubno prilogo. Najbolje se zraven priležeta sveža zelenjava ter čili omaka.