
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Telečja pleča Telečja pleča | 400 g g | ||
File govejega vratu File govejega vratu | 400 g g | ||
Ovčja pleča Ovčja pleča | 200 g g | ||
Zaseka Zaseka | 100 g g | ||
Sol Sol | 17 g g | ||
Poper Poper | 2 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamDomači čevapčiči
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Vso izbrano meso najprej narežemo na enake kose in solimo. Soljeno meso pustimo stati v hladilniku 24 ur.
- Naslednji dan kose mesa zmeljemo in začinimo s poprom. Dodamo mu zaseko in celotno zmes gnetemo najmanj 20 minut. Nato maso zopet pustimo stati v hladilniku 24 ur.
- Iz mase ustvarimo poljubno velike čevapčiče, ki jih spečemo na rahlo pridušenem ognju. Za popolno pojedino, zraven postrežemo še čebulo, jogurt in lepinjo.
Nasvet: česna v maso ne dajemo, saj kot pravi mojstri najboljših čevapčičev, ničesar ne skrivamo.