Domači čevapčiči

Domači čevapčiči image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 400   g telečja pleča
    • 400   g file govejega vratu
    • 200   g ovčja pleča
    • 100   g zaseka
    • 17   g sol
    • 2   g poper

Priprava

  1. Vso izbrano meso najprej narežemo na enake kose in solimo. Soljeno meso pustimo stati v hladilniku 24 ur.

  2. Naslednji dan kose mesa zmeljemo in začinimo s poprom. Dodamo mu zaseko in celotno zmes gnetemo najmanj 20 minut. Nato maso zopet pustimo stati v hladilniku 24 ur.

  3. Iz mase ustvarimo poljubno velike čevapčiče, ki jih spečemo na rahlo pridušenem ognju. Za popolno pojedino, zraven postrežemo še čebulo, jogurt in lepinjo.

  4. Nasvet: česna v maso ne dajemo, saj kot pravi mojstri najboljših čevapčičev, ničesar ne skrivamo.