
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 500 g g | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | |
Voda Voda | 2 dl dl | |
Olivno olje Olivno olje | 25 ml ml | |
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDomači mlinci
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mlince lahko narediš tudi doma. Zanje rabiš približno 30 minut in 5 sestavin!
Najprej ločiš rumenjake in beljake, ki jih lahko prihraniš za kako drugo jed. Vse sestavine dobro zmešaš in oblikuješ v hlebček. Hlebček razrežeš na manjše kose, ki se jih bo dalo razvaljati. Razvaljano testo potem razrežeš na kose, ki so tako veliki kot pol pekača. Pekač prekriješ s peki papirjem, notri položiš testo in ga 10 minut pečeš na 220 °C. Ko so vsi mlinci pečeni jih razlomiš in shraniš.