
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 500 g g | ||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | ||
Voda Voda | 2 dl dl | ||
Olivno olje Olivno olje | 25 ml ml | ||
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listDomači mlinci
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mlince lahko narediš tudi doma. Zanje rabiš približno 30 minut in 5 sestavin!
Najprej ločiš rumenjake in beljake, ki jih lahko prihraniš za kako drugo jed. Vse sestavine dobro zmešaš in oblikuješ v hlebček. Hlebček razrežeš na manjše kose, ki se jih bo dalo razvaljati. Razvaljano testo potem razrežeš na kose, ki so tako veliki kot pol pekača. Pekač prekriješ s peki papirjem, notri položiš testo in ga 10 minut pečeš na 220 °C. Ko so vsi mlinci pečeni jih razlomiš in shraniš.