
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Krompir Krompir | 700 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 270 g g | |
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 50 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Sol Sol | 12 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDomači njoki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cel neolupljen krompir skuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali žličko soli. Še vročega olupimo. Pomagamo si z vilico, tako, da krompir nanjo nabodemo in z nožem krompir olupimo.Še topel krompir pretlačimo in dodamo ostale sestavine. Zgnetemo mehko testo. Testo razdelimo na 5-6 delov. Vsak del oblikujemo v dolg in za palec debel svaljek, ki ga narežemo na 1,5 cm široke njoke. Na njokih lahko naredimo razne odtise. Z vilico, z ustreznim lesenim pripomočkom...Njoke odlagamo na pult posipan z ostro moko, da se ne sprimejo.Tiste njoke, ki jih bomo zamrznili, odlagamo na pekač ali desko, ki ga prav tako posipamo z moko. Njoke zamrznemo s pekačem vred, nato pa zamrznjene shranimo v zip vrečko. Tako bodo zasedli veliko manj prostora v hladilniku. Če bi dali njoke takoj v zip vrečko, bi se zlepili skupaj.Njoke kuhamo v vreli slani vodi. Ko priplavajo na površje, jih kuhamo še kakšno minuto ali dve.