
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Krompir Krompir | 700 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 270 g g | ||
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 50 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Sol Sol | 12 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamDomači njoki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cel neolupljen krompir skuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali žličko soli. Še vročega olupimo. Pomagamo si z vilico, tako, da krompir nanjo nabodemo in z nožem krompir olupimo.Še topel krompir pretlačimo in dodamo ostale sestavine. Zgnetemo mehko testo. Testo razdelimo na 5-6 delov. Vsak del oblikujemo v dolg in za palec debel svaljek, ki ga narežemo na 1,5 cm široke njoke. Na njokih lahko naredimo razne odtise. Z vilico, z ustreznim lesenim pripomočkom...Njoke odlagamo na pult posipan z ostro moko, da se ne sprimejo.Tiste njoke, ki jih bomo zamrznili, odlagamo na pekač ali desko, ki ga prav tako posipamo z moko. Njoke zamrznemo s pekačem vred, nato pa zamrznjene shranimo v zip vrečko. Tako bodo zasedli veliko manj prostora v hladilniku. Če bi dali njoke takoj v zip vrečko, bi se zlepili skupaj.Njoke kuhamo v vreli slani vodi. Ko priplavajo na površje, jih kuhamo še kakšno minuto ali dve.