Preprosto več za vas
Domači njoki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Krompir Krompir700 g g
Pšenična moka Pšenična moka270 g g
Pšenični zdrob Pšenični zdrob50 g g
Jajca Jajca1
Sol Sol12 g g

Domači njoki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Cel neolupljen krompir skuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali žličko soli. Še vročega olupimo. Pomagamo si z vilico, tako, da krompir nanjo nabodemo in z nožem krompir olupimo.Še topel krompir pretlačimo in dodamo ostale sestavine. Zgnetemo mehko testo. Testo razdelimo na 5-6 delov. Vsak del oblikujemo v dolg in za palec debel svaljek, ki ga narežemo na 1,5 cm široke njoke. Na njokih lahko naredimo razne odtise. Z vilico, z ustreznim lesenim pripomočkom...Njoke odlagamo na pult posipan z ostro moko, da se ne sprimejo.Tiste njoke, ki jih bomo zamrznili, odlagamo na pekač ali desko, ki ga prav tako posipamo z moko. Njoke zamrznemo s pekačem vred, nato pa zamrznjene shranimo v zip vrečko. Tako bodo zasedli veliko manj prostora v hladilniku. Če bi dali njoke takoj v zip vrečko, bi se zlepili skupaj.Njoke kuhamo v vreli slani vodi. Ko priplavajo na površje, jih kuhamo še kakšno minuto ali dve.