
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 210 g g | |
Kakav v prahu Kakav v prahu | 25 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 6 g g | |
Sladkor Sladkor | 130 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Olje Olje | 7 cl cl | |
Jogurt Jogurt | 180 g g | |
Rum Rum | 24 ml ml | |
Čokoladne kapljice Čokoladne kapljice | 100 g g |
okrasitev
Čokolada za posip Čokolada za posip | ||
Lešnikova krema Lešnikova krema |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDvojno čokoladni mafini z lešnikovim premazom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V manjši posodi zmešamo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. Sladkor, jajci in olje v drugi posodi dobro stepemo. Dodamo jogurt in rum. Premešamo. Na hitro dodamo suhe sestavine. Vmešamo še čokoladne kapljice. Maso z žlico enakomerno nadevamo v pekač za mafine z 12 posodicami. Pečemo približno 22-25 minut (preverimo z zobotrebcem). Mafine ohladimo, jih po vrhu namažemo z žlico lešnikovega namaza in potresemo s čokolado za posip.