Preprosto več za vas
Dvojno čokoladni mafini z lešnikovim premazom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine

Pšenična moka Pšenična moka210 g g
Kakav v prahu Kakav v prahu25 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek6 g g
Sladkor Sladkor130 g g
Jajca Jajca2
Olje Olje7 cl cl
Jogurt Jogurt180 g g
Rum Rum24 ml ml
Čokoladne kapljice Čokoladne kapljice100 g g

okrasitev

Čokolada za posip Čokolada za posip
Lešnikova krema Lešnikova krema

Dvojno čokoladni mafini z lešnikovim premazom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

V manjši posodi zmešamo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. Sladkor, jajci in olje v drugi posodi dobro stepemo. Dodamo jogurt in rum. Premešamo. Na hitro dodamo suhe sestavine. Vmešamo še čokoladne kapljice. Maso z žlico enakomerno nadevamo v pekač za mafine z 12 posodicami. Pečemo približno 22-25 minut (preverimo z zobotrebcem). Mafine ohladimo, jih po vrhu namažemo z žlico lešnikovega namaza in potresemo s čokolado za posip.