Ekspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo

Ekspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    •   piščanec
    • 200   ml kokosov napitek
    • 200   ml paradižnikova mezga
    • 1   čebula
    •   maslo
    •   ingver
    •   kumina
    •   koriander
    •   poper
    •   sol
    • 80   g tikki masala pasta
    •   riž
    •   jogurt

Priprava

    Čebulo sesekljaš in jo pražiš na bogati žlici masla, dokler ne postane steklena. Posoliš, popopraš in dodaš dve zvrhani žlici Tikka masla paste (ali druge indijske paste/mešanico indijskih začimb). Dobro premešaš. Dodaš ingver, kumino in koriander po okusu (mi smo dodali eno žličko vsakega). Preliješ z kokosovim napitkom in paradižnikovo pasto. Dodaš 2dcl vode in vse skupaj vreš 5 minut. Dodaš narezanega piščanca (ali katerokoli drugo meso ali ribe )in vreš še 5 minut, da se meso/riba pregreje. Postrežeš z rižem in žlico jogurta.