
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščanec Piščanec | |||
Kokosov napitek Kokosov napitek | 200 ml ml | ||
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 200 ml ml | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Maslo Maslo | |||
Ingver Ingver | |||
Kumina Kumina | |||
Koriander Koriander | |||
Poper Poper | |||
Sol Sol | |||
Tikki masala pasta Tikki masala pasta | 80 g g | ||
Riž Riž | |||
Jogurt Jogurt |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamEkspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebulo sesekljaš in jo pražiš na bogati žlici masla, dokler ne postane steklena. Posoliš, popopraš in dodaš dve zvrhani žlici Tikka masla paste (ali druge indijske paste/mešanico indijskih začimb). Dobro premešaš. Dodaš ingver, kumino in koriander po okusu (mi smo dodali eno žličko vsakega). Preliješ z kokosovim napitkom in paradižnikovo pasto. Dodaš 2dcl vode in vse skupaj vreš 5 minut. Dodaš narezanega piščanca (ali katerokoli drugo meso ali ribe )in vreš še 5 minut, da se meso/riba pregreje. Postrežeš z rižem in žlico jogurta.