Preprosto več za vas
Ekspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščanec Piščanec
Kokosov napitek Kokosov napitek200 ml ml
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga200 ml ml
Čebula Čebula1
Maslo Maslo
Ingver Ingver
Kumina Kumina
Koriander Koriander
Poper Poper
Sol Sol
Tikki masala pasta Tikki masala pasta80 g g
Riž Riž
Jogurt Jogurt

Ekspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(3)

Priprava

Čebulo sesekljaš in jo pražiš na bogati žlici masla, dokler ne postane steklena. Posoliš, popopraš in dodaš dve zvrhani žlici Tikka masla paste (ali druge indijske paste/mešanico indijskih začimb). Dobro premešaš. Dodaš ingver, kumino in koriander po okusu (mi smo dodali eno žličko vsakega). Preliješ z kokosovim napitkom in paradižnikovo pasto. Dodaš 2dcl vode in vse skupaj vreš 5 minut. Dodaš narezanega piščanca (ali katerokoli drugo meso ali ribe )in vreš še 5 minut, da se meso/riba pregreje. Postrežeš z rižem in žlico jogurta.