Preprosto več za vas
Ekspresna pomladna sladica iz starega kruha in borovnic

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Star kruh Star kruh500 g g
Cimet Cimet4 g g
Kokosov sladkor Kokosov sladkor18 g g
Borovnice Borovnice
Mascarpone Mascarpone700 g g
Zmrznjene jagode Zmrznjene jagode80 g g

Ekspresna pomladna sladica iz starega kruha in borovnic

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Star kruh nadrobimo in drobtine na hitro popečemo na vroči ponvi. Odstavimo ter primešamo cimet in kokosov sladkor. V eni posodici z jogurtom ali sirom mascarpone zmiksamo zamrznjene jagode, v drugi pa zamrznjene borovnice. Oboje po okusu sladkamo s kokosovim sladkorjem. V kozarce najprej stresemo mešanico starega kruha s sladkorjem in cimetom, nato plast mascarpone kreme z borovnicami, plast mascarpone kreme z jagodami in na koncu plast bele mascarpone kreme. Zadnjo plast sladkamo po okusu, po želji pa ji lahko primešamo še stepeno sladko smetano. Okrasimo s svežim jagodičevjem in meto ter potresemo s še nekaj drobtinami starega kruha s sladkorjem.

NAMIGI

Ali ste vedeli, da…

… kokosov sladkor vsebuje tudi hranilne snovi? Vsebuje nekaj železa, cinka, kalcija, kalija, poleg tega pa še nekaj maščobnih kislin, polifenolov in antioksidantov. Pridobivajo ga iz sladkih in vodenih cvetov kokosove palme, ki jih najprej oberejo, potem pa iz njih pridobijo sladko tekočino. Segrevajo jo toliko časa, da iz nje izpari vsa voda, končni produkt pa je kokosov sladkor.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept jepripravilaAnja Oman (blog Mamina maza).

Fotografija: Urška Fartelj