Datlje po potrebi razkoščičimo in vsaj za 10 minut prelijemo z vodo, da se zmehčajo. Nato vodo odlijemo in jih z nožem na večji deski drobno nasekljamo. V večjo posodo damo mlete lešnike, kokosovo moko in datlje, nato pa vse skupaj z rokami dobro premešamo in pregnetemo, da dobimo čimbolj enotno, homogeno maso, iz katere potem oblikujemo manjše kroglice. Po želji lahko kroglice še dodatno povaljamo v kokosovi moki. Shranimo jih v lažjo posodico (najbolje, da so v hladilniku, dokler se ne odpravimo na planinski izlet).
Energijske kroglice (vegansko)
Sestavine
2
število porcij
-
- 100 g datlji
- 100 g mleti lešniki
- 120 g kokosova moka
Priprava
Nasvet: Za popestritev lahko poleg datljev namočimo še brusnice in/ali rozine in jih ravno tako na drobno nasekljamo.
Nasvet za športnike: V osnovno maso lahko dodamo še merico ali dve beljakovin v prahu (najbolje z okusom vanilije). Vsejedi lahko uporabijo običajne, vegani pa npr. lanene, grahove ali kakšne druge beljakovine v prahu.