Enostaven bananin sladoled

Enostaven bananin sladoled image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 3   zrele banane
    •   vanilijev strok
    •   mleko
    •   mrvice
    •   mleti lešniki
    •   granola
    •   temna čokolada

Priprava

  1. Banane najprej narežemo na kolobarje, jih stresemo v vrečko in postavimo v zamrzovalnik.

  2. Ko so banane popolnoma zamrznjene, jih pretresemo v mikser, dodamo semena iz polovice vanilijevega stroka in zmiksamo.

  3. Če se nam zdi, da nam mikser ne naredi gladke mase, lahko dodamo malce mleka.

  4. Vsi neučakani lahko sladoled pojeste, kar v taki obliki (mimogrede, tudi tak je odličen), ostali pa lahko dodate poljubne dodatke.

  5. Če želimo banani sladoled jesti za zajtrk, lahko zmiksano maso prelijemo v modelčke za sladoled, po vrhu potresemo granolo in zamrznemo. Ko se lučke strdijo, jih samo prelijemo s stopljeno čokolado.

  6. Iz zmiksane mase lahko pripravimo tudi sladoledni sendvič. Sladoled narežemo na pravokotnike (ali v druge oblike, odvisno kakšne piškote si boste izbrali za osnovo), ki jih položimo med dva piškota. Robove lahko po želji okrasimo še z mrvicami.

  7. Zadnja opcija pa je, da oblikujemo sladoledne kepice, ki jih povaljamo v mešanici sesekljanih praženih lešnikov, mandljev in kakava.

  8. V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept sta pripravili Tamara Šuštar in Natalija Bastarda (blog Our Way Everyday).

    Fotografija: Urška Fartelj