Banane najprej narežemo na kolobarje, jih stresemo v vrečko in postavimo v zamrzovalnik.
Enostaven bananin sladoled
Sestavine
-
- 3 zrele banane
- vanilijev strok
- mleko
- mrvice
- mleti lešniki
- granola
- temna čokolada
Priprava
Ko so banane popolnoma zamrznjene, jih pretresemo v mikser, dodamo semena iz polovice vanilijevega stroka in zmiksamo.
Če se nam zdi, da nam mikser ne naredi gladke mase, lahko dodamo malce mleka.
Vsi neučakani lahko sladoled pojeste, kar v taki obliki (mimogrede, tudi tak je odličen), ostali pa lahko dodate poljubne dodatke.
Če želimo banani sladoled jesti za zajtrk, lahko zmiksano maso prelijemo v modelčke za sladoled, po vrhu potresemo granolo in zamrznemo. Ko se lučke strdijo, jih samo prelijemo s stopljeno čokolado.
Iz zmiksane mase lahko pripravimo tudi sladoledni sendvič. Sladoled narežemo na pravokotnike (ali v druge oblike, odvisno kakšne piškote si boste izbrali za osnovo), ki jih položimo med dva piškota. Robove lahko po želji okrasimo še z mrvicami.
Zadnja opcija pa je, da oblikujemo sladoledne kepice, ki jih povaljamo v mešanici sesekljanih praženih lešnikov, mandljev in kakava.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept sta pripravili Tamara Šuštar in Natalija Bastarda (blog Our Way Everyday).
Fotografija: Urška Fartelj