
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zrele banane Zrele banane | 3 | ||
Vanilijev strok Vanilijev strok | |||
Mleko Mleko | |||
Mrvice Mrvice | |||
Mleti lešniki Mleti lešniki | |||
Granola Granola | |||
Temna čokolada Temna čokolada |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamEnostaven bananin sladoled
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Banane najprej narežemo na kolobarje, jih stresemo v vrečko in postavimo v zamrzovalnik.
- Ko so banane popolnoma zamrznjene, jih pretresemo v mikser, dodamo semena iz polovice vanilijevega stroka in zmiksamo.
- Če se nam zdi, da nam mikser ne naredi gladke mase, lahko dodamo malce mleka.
- Vsi neučakani lahko sladoled pojeste, kar v taki obliki (mimogrede, tudi tak je odličen), ostali pa lahko dodate poljubne dodatke.
- Če želimo banani sladoled jesti za zajtrk, lahko zmiksano maso prelijemo v modelčke za sladoled, po vrhu potresemo granolo in zamrznemo. Ko se lučke strdijo, jih samo prelijemo s stopljeno čokolado.
- Iz zmiksane mase lahko pripravimo tudi sladoledni sendvič. Sladoled narežemo na pravokotnike (ali v druge oblike, odvisno kakšne piškote si boste izbrali za osnovo), ki jih položimo med dva piškota. Robove lahko po želji okrasimo še z mrvicami.
- Zadnja opcija pa je, da oblikujemo sladoledne kepice, ki jih povaljamo v mešanici sesekljanih praženih lešnikov, mandljev in kakava.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept sta pripravili Tamara Šuštar in Natalija Bastarda (blog Our Way Everyday).
Fotografija: Urška Fartelj