Preprosto več za vas
Enostavna omaka za žar

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik200 g g
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat8 g g
Rumena čebula Rumena čebula1
Česen Česen1
Bel balzamični kis Bel balzamični kis0,5 dl dl
Gorčica Gorčica32 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor40 g g
Sladka paprika Sladka paprika3 g g
Maslo Maslo25 g g
Tabasco Tabasco
Worčestrska omaka Worčestrska omaka
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Enostavna omaka za žar

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

20 min
(0)

Priprava

Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Stroku česna odstranimo kalček in ga stremo. V segreti ponvi na maslu popražimo čebulo in česen, prilijemo balzamični kis in povremo, da se tekočina zreducira. Dodamo pasiran paradižnik in paradižnikov koncentrat ter med mešanjem še gorčico, papriko v prahu in rjavi sladkor. Kuhamo na nizki temperaturi 10 do 15 minut, nato omako odstavimo in jo pretlačimo skozi sito. Po okusu začinimo s solnim cvetom in sveže mletim črnim poprom, dodamo nekaj kapljic tabasca in omake Worcestershire ter ohladimo.

Enostavna omaka za žar
20 min

Enostavna omaka za žar

Sestavine

Pasiran paradižnik
200 g
Paradižnikov koncentrat
8 g
Rumena čebula
1
Česen
1
Bel balzamični kis
0.5 dl
Gorčica
32 g
Rjavi sladkor
40 g
Sladka paprika
3 g
Maslo
25 g
Tabasco
Worčestrska omaka
Solni cvet
Poper
Enostavna omaka za žar
20 min

Step 1

Enostavna omaka za žar

Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Stroku česna odstranimo kalček in ga stremo. V segreti ponvi na maslu popražimo čebulo in česen, prilijemo balzamični kis in povremo, da se tekočina zreducira. Dodamo pasiran paradižnik in paradižnikov koncentrat ter med mešanjem še gorčico, papriko v prahu in rjavi sladkor. Kuhamo na nizki temperaturi 10 do 15 minut, nato omako odstavimo in jo pretlačimo skozi sito. Po okusu začinimo s solnim cvetom in sveže mletim črnim poprom, dodamo nekaj kapljic tabasca in omake Worcestershire ter ohladimo.

Pasiran paradižnik: 200 g
Paradižnikov koncentrat: 8 g
Rumena čebula: 1
Česen: 1
Bel balzamični kis: 0.5 dl
Gorčica: 32 g
Rjavi sladkor: 40 g
Sladka paprika: 3 g
Maslo: 25 g
Tabasco
Worčestrska omaka
Solni cvet
Poper
Enostavna omaka za žar

Feedback

How did you like cooking with us?