
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | 200 g g | |
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat | 8 g g | |
Rumena čebula Rumena čebula | 1 | |
Česen Česen | 1 | |
Bel balzamični kis Bel balzamični kis | 0,5 dl dl | |
Gorčica Gorčica | 32 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 40 g g | |
Sladka paprika Sladka paprika | 3 g g | |
Maslo Maslo | 25 g g | |
Tabasco Tabasco | ||
Worčestrska omaka Worčestrska omaka | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEnostavna omaka za žar
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Stroku česna odstranimo kalček in ga stremo. V segreti ponvi na maslu popražimo čebulo in česen, prilijemo balzamični kis in povremo, da se tekočina zreducira. Dodamo pasiran paradižnik in paradižnikov koncentrat ter med mešanjem še gorčico, papriko v prahu in rjavi sladkor. Kuhamo na nizki temperaturi 10 do 15 minut, nato omako odstavimo in jo pretlačimo skozi sito. Po okusu začinimo s solnim cvetom in sveže mletim črnim poprom, dodamo nekaj kapljic tabasca in omake Worcestershire ter ohladimo.