Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Stroku česna odstranimo kalček in ga stremo. V segreti ponvi na maslu popražimo čebulo in česen, prilijemo balzamični kis in povremo, da se tekočina zreducira. Dodamo pasiran paradižnik in paradižnikov koncentrat ter med mešanjem še gorčico, papriko v prahu in rjavi sladkor. Kuhamo na nizki temperaturi 10 do 15 minut, nato omako odstavimo in jo pretlačimo skozi sito. Po okusu začinimo s solnim cvetom in sveže mletim črnim poprom, dodamo nekaj kapljic tabasca in omake Worcestershire ter ohladimo.
Enostavna omaka za žar
Sestavine
4
število porcij
-
- 200 g pasiran paradižnik
- 8 g paradižnikov koncentrat
- 1 rumena čebula
- 1 česen
- 0,5 dl bel balzamični kis
- 32 g gorčica
- 40 g rjavi sladkor
- 3 g sladka paprika
- 25 g maslo
- tabasco
- worčestrska omaka
- solni cvet
- poper