Priprava
Ponev na tanko premažite z olivnim oljem, tofu narežite na tanjše rezine in jih na hitro popecite na ponvi. Ko rezine tofuja postanejo zlato rumene, tofu še posolite, nato ga odstavite, da se rahlo ohladi. Medtem prerežite avokado in mu z nožem odstranite koščico, z žlico postrgajte avokado in ga dajte v skodelico. Dodajte mu olivno olje, sok limone ali limete, ščepec soli in sestavine dobro premešajte ter pretlačite z vilico. Avokadov namaz razporedite po koruznih vafljih, čez položite rezino tofuja, čez pokapajte še nekaj kapljic olivnega olja, nekaj na polovičko narezanih češnjevih paradižnikov in postrezite. Enostaven, hiter in okusen prigrizek, ki nasiti in telesu zagotovi ravno prav ogljikovih hidratov, nekaj kvalitetnih maščob in hkrati še dovolj beljakovin (tofu je prava zakladnica le-teh). In za vse, ki »nujno« potrebujete še nekaj sladkega ... Dodajte še rezino prijetno hladne lubenice.