
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riževi vaflji Riževi vaflji | 4 - 6 | ||
Avokado Avokado | 1 | ||
Limona Limona | 0,5 | ||
Olivno olje Olivno olje | 4 ml ml | ||
Tofu Tofu | |||
Sol Sol | 1 ščepec ščepec | ||
Začimbe Začimbe | |||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 6 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamEnostavni veganski prigrizek
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Ponev na tanko premažite z olivnim oljem, tofu narežite na tanjše rezine in jih na hitro popecite na ponvi. Ko rezine tofuja postanejo zlato rumene, tofu še posolite, nato ga odstavite, da se rahlo ohladi. Medtem prerežite avokado in mu z nožem odstranite koščico, z žlico postrgajte avokado in ga dajte v skodelico. Dodajte mu olivno olje, sok limone ali limete, ščepec soli in sestavine dobro premešajte ter pretlačite z vilico. Avokadov namaz razporedite po koruznih vafljih, čez položite rezino tofuja, čez pokapajte še nekaj kapljic olivnega olja, nekaj na polovičko narezanih češnjevih paradižnikov in postrezite. Enostaven, hiter in okusen prigrizek, ki nasiti in telesu zagotovi ravno prav ogljikovih hidratov, nekaj kvalitetnih maščob in hkrati še dovolj beljakovin (tofu je prava zakladnica le-teh). In za vse, ki »nujno« potrebujete še nekaj sladkega ... Dodajte še rezino prijetno hladne lubenice.