Filan krompir

Filan krompir image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

3 število porcij
    • 100   g star kruh
    • 1   jajca
    • 3   krompir
    •   sol
    •   piščanec v zelenjavni omaki

Priprava

    Kruh zmeljemo v drobtine. Drobtine damo v posodo in dodamo jajce. Dobro premešamo, dodamo sol in ostanke mesa narezanega na kocke. Če so kosi zelenjave večji, jih prav tako narežemo na kocke. Dodamo še omako. Dobiti moramo gosto, netekočo zmes.

    Krompir olupimo, prerežemo na pol, in obe polovici nekoliko izdolbemo (izdolbeno in narezano dodamo masi s piščancem). Polovico krompirja napolnimo z mesno zmesjo ter čezenj poveznemo drugo polovico krompirja.

    Krompir damo na pomaščen pladenj in v pečici pečemo 45 min na 190°C. Postrežemo skupaj s sezonsko solato.

    Avtorice: Patricija Sojer in Lili Zorec, OŠ Dragomelj