Preprosto več za vas
Filane paprike iz pečice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Paprika Paprika6
Mešano mleto meso Mešano mleto meso1 kg kg
Riž Riž100 g g
Jajca Jajca1
Čebula Čebula1
Česen Česen2 stroki strok
Paradižnikova omaka Paradižnikova omaka700 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor40 g g
Mleta paprika Mleta paprika10 g g
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat16 g g
Pšenična moka Pšenična moka45 g g
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

Filane paprike iz pečice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Riž skuhamo do 3/4 v 1,5 dl slane vode. Čebulo na drobno narežemo in popražimo na olivnem olju. Ohlajen riž in praženo čebulo dodamo k mesu z ostalimi sestavinami, vse dobro premešamo in z maso nadevamo paprike, ki smo jim odstranili semena.

Na olivnem olju karameliziramo sladkor, dodamo paradižnikov koncentrat in moko, ter vse skupaj svetlo popražimo. Dodamo paradižnikovo omako (oz. pasato), sol, poper in toliko vode, da bodo paprike do 3/4 v omaki. Omako segrejemo do vrenja, nato vložimo paprike. Posodo pokrijemo in prestavimo v že ogreto pečico. Paprike pečemo na 220 stopinj. Najprej 30 minut v pokriti posodi, zadnjih 20 do 30 minut odkrito.
Postrežemo s pire krompirjem.