Filane paprike iz pečice

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Filane paprike iz pečice image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

6 število porcij
    • 6   paprika
    • 1   kg mešano mleto meso
    • 100   g riž
    • 1   jajca
    • 1   čebula
    • 2   stroki česen
    • 700   g paradižnikova omaka
    • 40   g rjavi sladkor
    • 10   g mleta paprika
    • 16   g paradižnikov koncentrat
    • 45   g pšenična moka
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje

Priprava

    Riž skuhamo do 3/4 v 1,5 dl slane vode. Čebulo na drobno narežemo in popražimo na olivnem olju. Ohlajen riž in praženo čebulo dodamo k mesu z ostalimi sestavinami, vse dobro premešamo in z maso nadevamo paprike, ki smo jim odstranili semena.Na olivnem olju karameliziramo sladkor, dodamo paradižnikov koncentrat in moko, ter vse skupaj svetlo popražimo. Dodamo paradižnikovo omako (oz. pasato), sol, poper in toliko vode, da bodo paprike do 3/4 v omaki. Omako segrejemo do vrenja, nato vložimo paprike. Posodo pokrijemo in prestavimo v že ogreto pečico. Paprike pečemo na 220 stopinj. Najprej 30 minut v pokriti posodi, zadnjih 20 do 30 minut odkrito.Postrežemo s pire krompirjem.