V sekljalniku zmelji ovsene kosmiče do finega. V multipraktik stresi dateljne, jih zmelji, nato pa dodaj še preostale sestavine - mlete ovsene kosmiče, vodo, kakav v prahu, vinski kamen, vanilijev sladkor, ščep soli, ovseno mleko in čokoladne proteine. Vse skupaj dobro premešaj, da nastane enotna zmes (zmes je bolj tekoča). V pekač za mafine nadevaj papirčke (prb 6 kom.) in maso s pomočjo vrečke za dresiranje nabrizgaj v papirčke. Peci prb. 23 minut na 170˙C. Pusti, da se mafini popolnoma ohladijo, medtem pa se loti priprave kreme.
Fini s proteini
Sestavine
6
število porcij
-
kapkejki
- 130 g ovseni kosmiči
- 145 g datlji
- 2 dl voda
- 30 g kakav v prahu
- 8 g pecilni prašek
- 6 g vanilijev sladkor
- ščepec sol
- 1 dl ovseni napitek
- 10 g čokoladni proteini
-
krema
- 100 g zamrznjene maline
- 20 g rjavi sladkor
- 100 g kokosova smetana
- 110 g kokosov napitek
Priprava
Zamrznjene maline stresi v multipraktik, dodaj malo sladkorja in vse skupaj dobro premešaj. V drugi posodi stepi kokosovo mleko v pločevinki (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu) in kokosovo smetano. Na koncu vmešaj še zamrznjene maline, zmes nadevaj v vrečko za dresiranje in za nekaj časa postavi v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se krema malo strdi. Ko se krema strdi, jo nabrizgaj po kapkejkih in okrasi s koščki poljubnih oreščkov ali sadja.