Preprosto več za vas
Fit beljakovinski arašidovi piškoti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Banane Banane2
Pomaranče Pomaranče1
Datlji Datlji10
Kremno arašidovo maslo Kremno arašidovo maslo55 g g
Hrustljavo arašidovo maslo Hrustljavo arašidovo maslo55 g g
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči100 g g
Beljakovine v prahu z okusom vanilije Beljakovine v prahu z okusom vanilije50 g g
Mleti cimet Mleti cimet2 g g

Fit beljakovinski arašidovi piškoti

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(10)

Priprava

Dateljne po potrebi razkoščičimo in za 10 minut namočimo v vodi, nato vodo odlijemo. Iz pomaranče stisnemo sok in datlje skupaj s pomarančnim sokom zblendamo, da dobimo »pasto«. Banani olupimo in pretlačimo z vilico. Datljevo pasto s pomarančnim sokom in pretlačeni banani damo v večjo posodo, dodamo arašidovo maslo, ovsene kosmiče, beljakovine v prahu in cimet. Vse sestavine dobro premešamo z žlico in maso pustimo počivati 5 minut. Iz mase s pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke (10 srednje velikih piškotov) in jih polagamo na pekač, ki ga prej prekrijemo s papirjem za peko. V predhodno ogreti pečici piškote pečemo 25 minut na 180°C.

Namig 1: Če ste vegan, samo beljakovine zamenjate z rastlinsko različico (ali pa jih izpustite), vse ostalo je v skladu z veganskimi načeli.

Namig 2: Če ste moški in bi radi pridobili na mišični masi in se trudite povečati kalorični vnos, potem lahko piškote še dodatno okrasite z arašidovim maslom ali pa pustite, da vam kakšen piškot »po pomoti« pade v skodelico z arašidovim maslom.