Dateljne po potrebi razkoščičimo in za 10 minut namočimo v vodi, nato vodo odlijemo. Iz pomaranče stisnemo sok in datlje skupaj s pomarančnim sokom zblendamo, da dobimo »pasto«. Banani olupimo in pretlačimo z vilico. Datljevo pasto s pomarančnim sokom in pretlačeni banani damo v večjo posodo, dodamo arašidovo maslo, ovsene kosmiče, beljakovine v prahu in cimet. Vse sestavine dobro premešamo z žlico in maso pustimo počivati 5 minut. Iz mase s pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke (10 srednje velikih piškotov) in jih polagamo na pekač, ki ga prej prekrijemo s papirjem za peko. V predhodno ogreti pečici piškote pečemo 25 minut na 180°C.
Fit beljakovinski arašidovi piškoti
Sestavine
1
število pekačev
-
- 2 banane
- 1 pomaranče
- 10 datlji
- 55 g kremno arašidovo maslo
- 55 g hrustljavo arašidovo maslo
- 100 g ovseni kosmiči
- 50 g beljakovine v prahu z okusom vanilije
- 2 g mleti cimet
Priprava
Namig 1: Če ste vegan, samo beljakovine zamenjate z rastlinsko različico (ali pa jih izpustite), vse ostalo je v skladu z veganskimi načeli.
Namig 2: Če ste moški in bi radi pridobili na mišični masi in se trudite povečati kalorični vnos, potem lahko piškote še dodatno okrasite z arašidovim maslom ali pa pustite, da vam kakšen piškot »po pomoti« pade v skodelico z arašidovim maslom.