
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Banane Banane | 2 | |
Pomaranče Pomaranče | 1 | |
Datlji Datlji | 10 | |
Kremno arašidovo maslo Kremno arašidovo maslo | 55 g g | |
Hrustljavo arašidovo maslo Hrustljavo arašidovo maslo | 55 g g | |
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 100 g g | |
Beljakovine v prahu z okusom vanilije Beljakovine v prahu z okusom vanilije | 50 g g | |
Mleti cimet Mleti cimet | 2 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFit beljakovinski arašidovi piškoti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Dateljne po potrebi razkoščičimo in za 10 minut namočimo v vodi, nato vodo odlijemo. Iz pomaranče stisnemo sok in datlje skupaj s pomarančnim sokom zblendamo, da dobimo »pasto«. Banani olupimo in pretlačimo z vilico. Datljevo pasto s pomarančnim sokom in pretlačeni banani damo v večjo posodo, dodamo arašidovo maslo, ovsene kosmiče, beljakovine v prahu in cimet. Vse sestavine dobro premešamo z žlico in maso pustimo počivati 5 minut. Iz mase s pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke (10 srednje velikih piškotov) in jih polagamo na pekač, ki ga prej prekrijemo s papirjem za peko. V predhodno ogreti pečici piškote pečemo 25 minut na 180°C.
Namig 1: Če ste vegan, samo beljakovine zamenjate z rastlinsko različico (ali pa jih izpustite), vse ostalo je v skladu z veganskimi načeli.
Namig 2: Če ste moški in bi radi pridobili na mišični masi in se trudite povečati kalorični vnos, potem lahko piškote še dodatno okrasite z arašidovim maslom ali pa pustite, da vam kakšen piškot »po pomoti« pade v skodelico z arašidovim maslom.