Očistite zeleno, olupite korenje. Debelejša stebla zelene in korenje razpolovite po dolžini, vse narežite na tanke rezine. Čebulo olupite in narežite na kocke. Olupite in drobno nasekljajte 1-2 stroka česna. Z zeleno, korenčkom in čebulo dušite na vročem olju približno 3 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in mešanico začimb chili con carne ter na hitro podušite.
Fižolova juha s tortilja čipsom
Sestavine
4
število porcij
-
- 200 g zelena
- 200 g korenje
- 1 čebula
- 3 stroki česen
- 24 ml olivno olje
- 24 ml paradižnikova mezga
- 34 g začimbe El Tequito Mexico Chili con carne
- 1 fižol črni
- 1 koruza
- 800 ml zelenjavna juha
- 100 g smetana za kuhanje
- limetin sok
- sol
- 320 g paradižnik
- peteršilj
- poper
- 40 g tortillja čips
Priprava
Črni fižol ter mešanico koruze in fižola stresite na cedilo, sperite in odcedite. Dodajte podušeno zelenjavo, zalijte z osnovo in pustite, da zavre. Na zmernem ognju kuhajte približno 10 minut.
Medtem zmešajte kislo smetano, lupinico in sok limete. Olupite še preostali strok česna, ga stisnite in začinite z malo soli.
Paradižnik očistite in narežite na kocke. Peteršilj operite, posušite, odtrgajte liste in sesekljajte. Oboje dodajte juhi in na hitro segrejte. Po okusu začinite s soljo in poprom. Juho postrezite z limetino pomako in tortilja čipsom.