
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zelena Zelena | 200 g g | |
Korenje Korenje | 200 g g | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 3 stroki strok | |
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | |
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 24 ml ml | |
Začimbe
Začimbe (El Tequito Mexico Chili con carne) | 34 g g | |
Fižol
Fižol (črni) | 1 | |
Koruza Koruza | 1 | |
Zelenjavna juha Zelenjavna juha | 800 ml ml | |
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 100 g g | |
Limetin sok Limetin sok | ||
Sol Sol | ||
Paradižnik Paradižnik | 320 g g | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Poper Poper | ||
Tortillja čips Tortillja čips | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFižolova juha s tortilja čipsom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Očistite zeleno, olupite korenje. Debelejša stebla zelene in korenje razpolovite po dolžini, vse narežite na tanke rezine. Čebulo olupite in narežite na kocke. Olupite in drobno nasekljajte 1-2 stroka česna. Z zeleno, korenčkom in čebulo dušite na vročem olju približno 3 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in mešanico začimb chili con carne ter na hitro podušite.
Črni fižol ter mešanico koruze in fižola stresite na cedilo, sperite in odcedite. Dodajte podušeno zelenjavo, zalijte z osnovo in pustite, da zavre. Na zmernem ognju kuhajte približno 10 minut.
Medtem zmešajte kislo smetano, lupinico in sok limete. Olupite še preostali strok česna, ga stisnite in začinite z malo soli.
Paradižnik očistite in narežite na kocke. Peteršilj operite, posušite, odtrgajte liste in sesekljajte. Oboje dodajte juhi in na hitro segrejte. Po okusu začinite s soljo in poprom. Juho postrezite z limetino pomako in tortilja čipsom.