Preprosto več za vas
Fižolova juha s tortilja čipsom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Zelena Zelena200 g g
Korenje Korenje200 g g
Čebula Čebula1
Česen Česen3 stroki strok
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga24 ml ml
Začimbe Začimbe
(El Tequito Mexico Chili con carne)
34 g g
Fižol Fižol
(črni)
1
Koruza Koruza1
Zelenjavna juha Zelenjavna juha800 ml ml
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje100 g g
Limetin sok Limetin sok
Sol Sol
Paradižnik Paradižnik320 g g
Peteršilj Peteršilj
Poper Poper
Tortillja čips Tortillja čips40 g g

Fižolova juha s tortilja čipsom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(1)

Priprava

Očistite zeleno, olupite korenje. Debelejša stebla zelene in korenje razpolovite po dolžini, vse narežite na tanke rezine. Čebulo olupite in narežite na kocke. Olupite in drobno nasekljajte 1-2 stroka česna. Z zeleno, korenčkom in čebulo dušite na vročem olju približno 3 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in mešanico začimb chili con carne ter na hitro podušite.

Črni fižol ter mešanico koruze in fižola stresite na cedilo, sperite in odcedite. Dodajte podušeno zelenjavo, zalijte z osnovo in pustite, da zavre. Na zmernem ognju kuhajte približno 10 minut.

Medtem zmešajte kislo smetano, lupinico in sok limete. Olupite še preostali strok česna, ga stisnite in začinite z malo soli.

Paradižnik očistite in narežite na kocke. Peteršilj operite, posušite, odtrgajte liste in sesekljajte. Oboje dodajte juhi in na hitro segrejte. Po okusu začinite s soljo in poprom. Juho postrezite z limetino pomako in tortilja čipsom.