Fižolova juha s tortilja čipsom

Fižolova juha s tortilja čipsom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

4 število porcij
    • 200   g zelena
    • 200   g korenje
    • 1   čebula
    • 3   stroki česen
    • 24   ml olivno olje
    • 24   ml paradižnikova mezga
    • 34   g začimbe El Tequito Mexico Chili con carne
    • 1   fižol črni
    • 1   koruza
    • 800   ml zelenjavna juha
    • 100   g smetana za kuhanje
    •   limetin sok
    •   sol
    • 320   g paradižnik
    •   peteršilj
    •   poper
    • 40   g tortillja čips

Priprava

    Očistite zeleno, olupite korenje. Debelejša stebla zelene in korenje razpolovite po dolžini, vse narežite na tanke rezine. Čebulo olupite in narežite na kocke. Olupite in drobno nasekljajte 1-2 stroka česna. Z zeleno, korenčkom in čebulo dušite na vročem olju približno 3 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in mešanico začimb chili con carne ter na hitro podušite.

    Črni fižol ter mešanico koruze in fižola stresite na cedilo, sperite in odcedite. Dodajte podušeno zelenjavo, zalijte z osnovo in pustite, da zavre. Na zmernem ognju kuhajte približno 10 minut.

    Medtem zmešajte kislo smetano, lupinico in sok limete. Olupite še preostali strok česna, ga stisnite in začinite z malo soli.

    Paradižnik očistite in narežite na kocke. Peteršilj operite, posušite, odtrgajte liste in sesekljajte. Oboje dodajte juhi in na hitro segrejte. Po okusu začinite s soljo in poprom. Juho postrezite z limetino pomako in tortilja čipsom.