Priprava
Mešanici za pripravo kruha s sončničnimi semeni dodamo vodo in zgnetemo mehko testo. Zaradi velikega deleža ržene moke pride testo precej lepljivo. Testo gnetemo najprej na srednje nizki hitrosti in ko se sestavini povežeta, hitrost na mešalniku zmanjšamo na minimum in gnetemo še približno 10 minut, da se razvijejo beljakovinske vezi.
Testo zvrnemo na pomokan pult, oblikujemo kroglo in testo pokrito vzhajamo do dvojnega volumna. Vzhajano testo nežno raztegnemo, dodamo ovsene kosmiče, oblikujemo kroglo in ga damo ponovno vzhajat v pomokano košarico. Ta čas, ko testo vzhaja, ogrejemo pečico in litoželezno posodo na 240 stopinj Celzija.
Ogreto posodo posipamo s koruznim zdrobom, zvrnemo nanj testo, tega zarežemo, da med peko ne poči in kruh pečemo ves čas pokrito približno 45 minut.
Pečen kruh ogladimo na rešetki.