
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Mešanica za kruh
Mešanica za kruh (s sončničnimi semeni) | 500 g g | |
Voda
Voda (mlačna) | 320 ml ml | |
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 20 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 12 ml ml | |
Pirina moka
Pirina moka (za pult) | ||
Koruzni zdrob Koruzni zdrob | 20 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrancetov hlebec
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mešanici za pripravo kruha s sončničnimi semeni dodamo vodo in zgnetemo mehko testo. Zaradi velikega deleža ržene moke pride testo precej lepljivo. Testo gnetemo najprej na srednje nizki hitrosti in ko se sestavini povežeta, hitrost na mešalniku zmanjšamo na minimum in gnetemo še približno 10 minut, da se razvijejo beljakovinske vezi.
Testo zvrnemo na pomokan pult, oblikujemo kroglo in testo pokrito vzhajamo do dvojnega volumna. Vzhajano testo nežno raztegnemo, dodamo ovsene kosmiče, oblikujemo kroglo in ga damo ponovno vzhajat v pomokano košarico. Ta čas, ko testo vzhaja, ogrejemo pečico in litoželezno posodo na 240 stopinj Celzija.
Ogreto posodo posipamo s koruznim zdrobom, zvrnemo nanj testo, tega zarežemo, da med peko ne poči in kruh pečemo ves čas pokrito približno 45 minut.
Pečen kruh ogladimo na rešetki.