
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sestavine za perutničke v smrekovi marinadi
Piščančje perutničke Piščančje perutničke | 0,5 kg kg | ||
Hren Hren | 8 g g | ||
Gorčica Gorčica | 8 g g | ||
Med
Med (smrekov med) | 25 g g | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Poper Poper | ščepec ščepec | ||
Suhi rožmarin Suhi rožmarin | ščepec ščepec | ||
Sol Sol | ščepec ščepec |
Sestavine za perutničke v hruškovi marinadi
Ketchup Ketchup | 10 g g | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Mleti čili Mleti čili | 6 g g | ||
V rumu namočene suhe tepke V rumu namočene suhe tepke | 3 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Med Med | 25 g g | ||
Worcester omaka Worcester omaka | 5 ml ml |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamGorenjske marinirane perutničke
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Postopek za perutničke v smrekovi marinadi:
Perutničke temeljito operemo in osušimo s papirnato brisačo.V posodi zmešamo sestavine za marinado in z njimi premažemo perutničke.Marinirane perutničke denemo v plastično vrečko, ali zavijemo v kuhinjsko PVC folijo in jih 48 ur pustimo v hladilniku.Perutničke postavimo na žar, ko ima ta 180 stopinj in jih pečemo približno 8 minut na vsaki strani, seveda odvisno od same velikosti perutničk.
Postopek za perutničke v hruškovi marinadi:
Oprane in posušene perutničke posolimo in jih pustimo v hladilniku 24 ur. Za marinado na vroči ponvi, v oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano šalotko, ji dodamo drobno sesekljan česen, da zadiši, nato pa še narezane tepke. Po treh minutah dodamo še kečap, med, čili in Worcester omako. Marinado kuhamo na zmernem ognju in jo reduciramo do primerne gostote.Perutničke po 24-ih urah vzamemo iz hladilnika in jih mariniramo tik pred peko. Položimo jih na segret žar in jih pečemo 8 minut na vsaki strani pri 180 stopinjah.
Poleg perutničk postrežemo solato iz kumaric in sveže smetane ter na žaru popečen koruzni kruh.