Gorenjske marinirane perutničke

Gorenjske marinirane perutničke image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

3 število porcij
  • Sestavine za perutničke v smrekovi marinadi

    • 0,5   kg piščančje perutničke
    • 8   g hren
    • 8   g gorčica
    • 25   g med smrekov med
    • 1   šalotka
    • 1   česen
    •   ščepec poper
    •   ščepec suhi rožmarin
    •   ščepec sol
  • Sestavine za perutničke v hruškovi marinadi

    • 10   g ketchup
    • 1   šalotka
    • 6   g mleti čili
    • 3   v rumu namočene suhe tepke
    • 1   česen
    • 25   g med
    • 5   ml worcester omaka

Priprava

    Postopek za perutničke v smrekovi marinadi:

    Perutničke temeljito operemo in osušimo s papirnato brisačo.V posodi zmešamo sestavine za marinado in z njimi premažemo perutničke.Marinirane perutničke denemo v plastično vrečko, ali zavijemo v kuhinjsko PVC folijo in jih 48 ur pustimo v hladilniku.Perutničke postavimo na žar, ko ima ta 180 stopinj in jih pečemo približno 8 minut na vsaki strani, seveda odvisno od same velikosti perutničk.

    Postopek za perutničke v hruškovi marinadi:

    Oprane in posušene perutničke posolimo in jih pustimo v hladilniku 24 ur. Za marinado na vroči ponvi, v oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano šalotko, ji dodamo drobno sesekljan česen, da zadiši, nato pa še narezane tepke. Po treh minutah dodamo še kečap, med, čili in Worcester omako. Marinado kuhamo na zmernem ognju in jo reduciramo do primerne gostote.Perutničke po 24-ih urah vzamemo iz hladilnika in jih mariniramo tik pred peko. Položimo jih na segret žar in jih pečemo 8 minut na vsaki strani pri 180 stopinjah.

    Poleg perutničk postrežemo solato iz kumaric in sveže smetane ter na žaru popečen koruzni kruh.