Preprosto več za vas
Gorenjske marinirane perutničke

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sestavine za perutničke v smrekovi marinadi

Piščančje perutničke Piščančje perutničke0,5 kg kg
Hren Hren8 g g
Gorčica Gorčica8 g g
Med Med
(smrekov med)
25 g g
Šalotka Šalotka1
Česen Česen1
Poper Poper ščepec ščepec
Suhi rožmarin Suhi rožmarin ščepec ščepec
Sol Sol ščepec ščepec

Sestavine za perutničke v hruškovi marinadi

Ketchup Ketchup10 g g
Šalotka Šalotka1
Mleti čili Mleti čili6 g g
V rumu namočene suhe tepke V rumu namočene suhe tepke3
Česen Česen1
Med Med25 g g
Worcester omaka Worcester omaka5 ml ml

Gorenjske marinirane perutničke

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(4)

Priprava

Postopek za perutničke v smrekovi marinadi:

Perutničke temeljito operemo in osušimo s papirnato brisačo.V posodi zmešamo sestavine za marinado in z njimi premažemo perutničke.Marinirane perutničke denemo v plastično vrečko, ali zavijemo v kuhinjsko PVC folijo in jih 48 ur pustimo v hladilniku.Perutničke postavimo na žar, ko ima ta 180 stopinj in jih pečemo približno 8 minut na vsaki strani, seveda odvisno od same velikosti perutničk.

Postopek za perutničke v hruškovi marinadi:

Oprane in posušene perutničke posolimo in jih pustimo v hladilniku 24 ur. Za marinado na vroči ponvi, v oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano šalotko, ji dodamo drobno sesekljan česen, da zadiši, nato pa še narezane tepke. Po treh minutah dodamo še kečap, med, čili in Worcester omako. Marinado kuhamo na zmernem ognju in jo reduciramo do primerne gostote.Perutničke po 24-ih urah vzamemo iz hladilnika in jih mariniramo tik pred peko. Položimo jih na segret žar in jih pečemo 8 minut na vsaki strani pri 180 stopinjah.

Poleg perutničk postrežemo solato iz kumaric in sveže smetane ter na žaru popečen koruzni kruh.