Gosta lečina juha s svinjsko kračo

Gosta lečina juha s svinjsko kračo

TežavnostSrednje
Kuhanje2:30 h

Priprava

    Svinjsko kračo damo kuhati skupaj s porom, timijanom, korenjem in zeleno, dodamo malo soli in popra. Kuhamo tako dolgo, dokler se meso ne začne ločevati od kosti, približno 2 do 2 uri in pol. Ko je krača skuhana, ločimo meso od kože in kosti in ga razkosamo. Tekočino od kuhanja prihranimo za pozneje.

    Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo česen, lečo in 2 korenja, narezana na majhne kocke, ter prelijemo z jušno osnovo, ki je ostala od kuhanja krače. Dodamo rezine narezane krače in kuhamo, dokler se leča ne zmehča, hkrati pa prilivamo jušno osnovo.

    Serviranje

    Pripravljeno gosto juho postrežemo s smetano, ki smo ji dodali nastrgano limonino lupinico, sol in poper.