Preprosto več za vas
Gosta lečina juha s svinjsko kračo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Svinjska krača Svinjska krača2
Por Por1
Korenje Korenje4
Zelena Zelena1
Timijan Timijan
Peteršilj Peteršilj6 g g
Lovorov list Lovorov list
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje
Leča Leča400 g g
Smetana Smetana48 ml ml
Limonina lupina Limonina lupina
Čebula Čebula2

Gosta lečina juha s svinjsko kračo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:30 h
(0)

Priprava

Svinjsko kračo damo kuhati skupaj s porom, timijanom, korenjem in zeleno, dodamo malo soli in popra. Kuhamo tako dolgo, dokler se meso ne začne ločevati od kosti, približno 2 do 2 uri in pol. Ko je krača skuhana, ločimo meso od kože in kosti in ga razkosamo. Tekočino od kuhanja prihranimo za pozneje.

Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo česen, lečo in 2 korenja, narezana na majhne kocke, ter prelijemo z jušno osnovo, ki je ostala od kuhanja krače. Dodamo rezine narezane krače in kuhamo, dokler se leča ne zmehča, hkrati pa prilivamo jušno osnovo.

Serviranje

Pripravljeno gosto juho postrežemo s smetano, ki smo ji dodali nastrgano limonino lupinico, sol in poper.