
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Svinjska krača Svinjska krača | 2 | |
Por Por | 1 | |
Korenje Korenje | 4 | |
Zelena Zelena | 1 | |
Timijan Timijan | ||
Peteršilj Peteršilj | 6 g g | |
Lovorov list Lovorov list | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Leča Leča | 400 g g | |
Smetana Smetana | 48 ml ml | |
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Čebula Čebula | 2 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGosta lečina juha s svinjsko kračo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Svinjsko kračo damo kuhati skupaj s porom, timijanom, korenjem in zeleno, dodamo malo soli in popra. Kuhamo tako dolgo, dokler se meso ne začne ločevati od kosti, približno 2 do 2 uri in pol. Ko je krača skuhana, ločimo meso od kože in kosti in ga razkosamo. Tekočino od kuhanja prihranimo za pozneje.
Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo česen, lečo in 2 korenja, narezana na majhne kocke, ter prelijemo z jušno osnovo, ki je ostala od kuhanja krače. Dodamo rezine narezane krače in kuhamo, dokler se leča ne zmehča, hkrati pa prilivamo jušno osnovo.
Serviranje
Pripravljeno gosto juho postrežemo s smetano, ki smo ji dodali nastrgano limonino lupinico, sol in poper.