Preprosto več za vas
Govedina v zelenjavni omaki s krompirjevimi njoki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

govedina v zelenjavni omaki

Olje Olje4 ml ml
Čebula Čebula
Paprika Paprika1
Por Por1
Česen Česen2
Zelenjava Zelenjava165 g g
Meso iz juhe Meso iz juhe165 g g
Jušna osnova Jušna osnova
Sol Sol
Poper Poper

njoki

Pire krompir Pire krompir
Maslo Maslo16 g g
Jajca Jajca1
Pšenična moka Pšenična moka200 g g
Sol Sol

Govedina v zelenjavni omaki s krompirjevimi njoki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

V ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo narezano papriko in por. Na zmernem ognju dušimo toliko časa, da se zelenjava začne pražiti. Dodamo česen, narezano jušno zelenjavo in goveje meso. Zalijemo z malo jušne osnove, posolimo in popopramo po okusu. Omako pokrito še malo pokuhamo.

V pire krompir (potrebujemo eno veliko pest pire krompirja) damo stopljeno maslo in jajce, dosolimo po okusu. Sestavine zgnetemo z roko, in če je masa bolj redka, ji dodajamo moko. Ko dobimo gladko zmes, na pomokani deski oblikujemo dolge kače testa in jih z nožem narežemo, da dobimo svaljke. Malo jih še oblikujemo in shranimo na desko. Medtem v večji posodi zavremo vodo in jo osolimo. Ko voda zavre, vanjo polagamo svaljke. Kuhamo jih nekaj minut in jih nato odcedimo na cedilu.

Njoke postrežemo z govedino z zelenjavo v omaki.

MANJ MOKE ZA BOLJ RAHLE NJOKE

Manj moke uporabimo pri pripravi njokov, bolj bodo rahli. A manj moke želimo uporabiti, bolj suh mora biti krompir. Osušimo ga lahko tako, da ga stresemo v pekač in za nekaj minut potisnemo v pečico.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili učenci Osnovne šole Dobrepolje.

Fotografija: Barbara Kvas