
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
govedina v zelenjavni omaki
Olje Olje | 4 ml ml | |
Čebula Čebula | ||
Paprika Paprika | 1 | |
Por Por | 1 | |
Česen Česen | 2 | |
Zelenjava Zelenjava | 165 g g | |
Meso iz juhe Meso iz juhe | 165 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
njoki
Pire krompir Pire krompir | ||
Maslo Maslo | 16 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 200 g g | |
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGovedina v zelenjavni omaki s krompirjevimi njoki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo narezano papriko in por. Na zmernem ognju dušimo toliko časa, da se zelenjava začne pražiti. Dodamo česen, narezano jušno zelenjavo in goveje meso. Zalijemo z malo jušne osnove, posolimo in popopramo po okusu. Omako pokrito še malo pokuhamo.
V pire krompir (potrebujemo eno veliko pest pire krompirja) damo stopljeno maslo in jajce, dosolimo po okusu. Sestavine zgnetemo z roko, in če je masa bolj redka, ji dodajamo moko. Ko dobimo gladko zmes, na pomokani deski oblikujemo dolge kače testa in jih z nožem narežemo, da dobimo svaljke. Malo jih še oblikujemo in shranimo na desko. Medtem v večji posodi zavremo vodo in jo osolimo. Ko voda zavre, vanjo polagamo svaljke. Kuhamo jih nekaj minut in jih nato odcedimo na cedilu.
Njoke postrežemo z govedino z zelenjavo v omaki.
MANJ MOKE ZA BOLJ RAHLE NJOKE
Manj moke uporabimo pri pripravi njokov, bolj bodo rahli. A manj moke želimo uporabiti, bolj suh mora biti krompir. Osušimo ga lahko tako, da ga stresemo v pekač in za nekaj minut potisnemo v pečico.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci Osnovne šole Dobrepolje.
Fotografija: Barbara Kvas