
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''
Sestavine
Goveje meso
Goveje meso (za juho) | 700 g g | ||
Voda Voda | 2 l l | ||
Zelenjava
Zelenjava (za juho) | |||
Paradižnik Paradižnik | 1 | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Jušni rezanci Jušni rezanci |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamGoveja žup'ca
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Meso in mozgovne kosti damo v vodo, dodamo zelenjavo in poprova zrna in juho kuhamo 3 do 4 ure. Juha ne sme preveč vreti. Kuhamo je na 3/4 pokrito. Juho solimo zadnjo uro kuhanja (tako bo več hranil iz mesa in kosti prešlo v juho in juhi dalo več okusa - zakon osmoze).
Kuhano juho precedimo. Če bomo juho postregli z jušnimi rezanci jih skuhamo posebej v vreli slani vodi. Na rezancih je namreč še precej moke, ki bi juho naredila motno.