Preprosto več za vas
Goveja žup'ca

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Goveje meso Goveje meso
(za juho)
700 g g
Voda Voda2 l l
Zelenjava Zelenjava
(za juho)
Paradižnik Paradižnik1
Sol Sol
Poper Poper
Jušni rezanci Jušni rezanci

Goveja žup'ca

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

3:00 h
(0)

Priprava

Meso in mozgovne kosti damo v vodo, dodamo zelenjavo in poprova zrna in juho kuhamo 3 do 4 ure. Juha ne sme preveč vreti. Kuhamo je na 3/4 pokrito. Juho solimo zadnjo uro kuhanja (tako bo več hranil iz mesa in kosti prešlo v juho in juhi dalo več okusa - zakon osmoze).
Kuhano juho precedimo. Če bomo juho postregli z jušnimi rezanci jih skuhamo posebej v vreli slani vodi. Na rezancih je namreč še precej moke, ki bi juho naredila motno.