
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''
Sestavine
Goveje meso
Goveje meso (za juho) | 700 g g | |
Voda Voda | 2 l l | |
Zelenjava
Zelenjava (za juho) | ||
Paradižnik Paradižnik | 1 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Jušni rezanci Jušni rezanci |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGoveja žup'ca
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Meso in mozgovne kosti damo v vodo, dodamo zelenjavo in poprova zrna in juho kuhamo 3 do 4 ure. Juha ne sme preveč vreti. Kuhamo je na 3/4 pokrito. Juho solimo zadnjo uro kuhanja (tako bo več hranil iz mesa in kosti prešlo v juho in juhi dalo več okusa - zakon osmoze).
Kuhano juho precedimo. Če bomo juho postregli z jušnimi rezanci jih skuhamo posebej v vreli slani vodi. Na rezancih je namreč še precej moke, ki bi juho naredila motno.