Goveja žup'ca

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Goveja žup'ca image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 3 h

Sestavine

6 število porcij
    • 700   g goveje meso za juho
    • 2   l voda
    •   zelenjava za juho
    • 1   paradižnik
    •   sol
    •   poper
    •   jušni rezanci

Priprava

    Meso in mozgovne kosti damo v vodo, dodamo zelenjavo in poprova zrna in juho kuhamo 3 do 4 ure. Juha ne sme preveč vreti. Kuhamo je na 3/4 pokrito. Juho solimo zadnjo uro kuhanja (tako bo več hranil iz mesa in kosti prešlo v juho in juhi dalo več okusa - zakon osmoze).Kuhano juho precedimo. Če bomo juho postregli z jušnimi rezanci jih skuhamo posebej v vreli slani vodi. Na rezancih je namreč še precej moke, ki bi juho naredila motno.