Priprava
Natrgano govedino najprej začinimo z omako za žar (BBQ omako), nato pa jo popečemo v ponvici, da se prepoji z okusom omake. Kumare in čebulo narežemo na tanke kolobarje. V posodi zmešamo grški jogurt in nastrgan hren. Kruh prerežemo na pol in ga popečemo na maslu, nato pa vse sestavine zložimo v sendvič, ki ga na koncu obložimo še s solato.
Ni burgerja brez popolne omake
Četudi povprečen burger vsebuje kar nekaj sestavin, pa je prav omaka tista, ki mu da piko na i in poskrbi za resnično nepozaben okus. Omaka z grškim jogurtom je vsekakor izjemno slastna izbira, ko pa se je boste naveličali, pa lahko poskusite tudi omako s kečapom in majonezo, žar omako, ki jo pripravite s kečapom, jabolčnim kisom, rjavim sladkorjem, gorčico in začimbami, ali pa omako z gorčico in medom, ki jo pripravite tako, da zmešate majonezo, gorčico, med, nekaj kapljic limoninega soka in malo popra.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravil Miran Mlekuž.
Fotografija: Peter Irman