
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Meso iz juhe Meso iz juhe | |||
BBQ omaka BBQ omaka | |||
Rdeča čebula Rdeča čebula | |||
Kumara Kumara | |||
Solata Solata | |||
Kruh Kruh | |||
Maslo Maslo | |||
Grški jogurt Grški jogurt | |||
Hren Hren |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamGoveji burger
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Natrgano govedino najprej začinimo z omako za žar (BBQ omako), nato pa jo popečemo v ponvici, da se prepoji z okusom omake. Kumare in čebulo narežemo na tanke kolobarje. V posodi zmešamo grški jogurt in nastrgan hren. Kruh prerežemo na pol in ga popečemo na maslu, nato pa vse sestavine zložimo v sendvič, ki ga na koncu obložimo še s solato.
Ni burgerja brez popolne omake
Četudi povprečen burger vsebuje kar nekaj sestavin, pa je prav omaka tista, ki mu da piko na i in poskrbi za resnično nepozaben okus. Omaka z grškim jogurtom je vsekakor izjemno slastna izbira, ko pa se je boste naveličali, pa lahko poskusite tudi omako s kečapom in majonezo, žar omako, ki jo pripravite s kečapom, jabolčnim kisom, rjavim sladkorjem, gorčico in začimbami, ali pa omako z gorčico in medom, ki jo pripravite tako, da zmešate majonezo, gorčico, med, nekaj kapljic limoninega soka in malo popra.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravil Miran Mlekuž.
Fotografija: Peter Irman