Preprosto več za vas
Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za burgerje

Mleto goveje meso Mleto goveje meso500 g g
Masa za klobase Masa za klobase250 g g
Sir Sir100 g g
Mleko Mleko1 dl dl
Kruh Kruh50 g g
Maslo Maslo20 g g
Čebula Čebula2
Gobe Gobe100 g g
Kostanj Kostanj
(olupljen in pečen)
10 g g
Suhe brusnice Suhe brusnice25 g g
Kisla smetana Kisla smetana100 ml ml
Jajca Jajca1
Peteršilj Peteršilj
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Rukola Rukola
Bombetka Bombetka
(polnozrnata)
8

domača paradižnikova omaka

Paradižnik Paradižnik5
Šalotka Šalotka2
Paprika Paprika1
Bučke Bučke1
Sončnično olje Sončnično olje50 ml ml
Česen Česen1
Timijan Timijan
Vinski kis Vinski kis12 ml ml
Sladkor Sladkor ščepec ščepec
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Čebulo (in šalotko za paradižnikovo omako) očistimo in drobno sesekljamo. Gobe očistimo in sesekljamo. Kostanj nadrobimo. Jajce stepemo. Peteršilj sesekljamo. Paradižnike operemo in narežemo na kocke. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Papriko operemo, prepolovimo, odstranimo semena in zrežemo na trakove. Bučko operemo in zrežemo na rezine. Rukolo operemo in osušimo.

Pečico segrejemo na 140 stopinj Celzija.

V skledi zmešamo kocke paradižnika, trakove paprike, sesekljani šalotki, rezine bučke, strt česen, timijan, kis, sladkor, sončnično olje. Popramo in solimo.

Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo sestavine iz sklede.Pečemo 180 minut.

Vzamemo iz pečice in sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom, nato pa precedimo skozi sito in omako shranimo do serviranja.

V segreto mleko dodamo kocke belega kruha in pustimo, da se namočijo.

V ponvi stopimo maslo in dušimo sesekljano čebulo, da se zmehča in malo zarumeni. Dodamo sesekljane gobe in dušimo še tri do pet minut. V večji posodi zmešamo z namočenimi kockami kruha, sesekljanim peteršiljem, mletim mesom, polnilom za klobase, stepenim jajcem, brusnicami, smetano, kostanjem. Solimo in popramo.

Iz mesne mase oblikujemo pleskavice, jih postavimo na papir za peko in shranimo v hladilniku, da se strdijo.

V posodi za cvrtje segrejemo olje in v njem ocvremo pleskavice z obeh strani, da nastane hrustljava skorjica. Odlagamo jih na pekač, obdan s papirjem za peko.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač s pleskavicami postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut.

Polnozrnate bombete (s sezamom) ali kruh za hamburgerje prerežemo na pol in na hitro popečemo z obeh strani v ponvi brez maščobe.

Serviranje

Popečeno stran kruha pokapamo s paradižnikovo omako, obložimo z rukolo, dodamo govejo pleskavico, rezino sira in pokrijemo z drugo polovico kruha. Zraven ponudimo domačo paradižnikovo omako. K hamburgerju se prileže dobro ohlajen kozarec piva.
Nasvet: paradižnikovo omako lahko pripravimo tudi vnaprej in shranimo v hladilniku. Hamburger lahko obložimo tudi s poljubno zelenjavo, majonezo, kečapom …

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako
1:30 h

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Sestavine

Mleto goveje meso
500 g
Masa za klobase
250 g
Sir
100 g
Mleko
1 dl
Kruh
50 g
Maslo
20 g
Čebula
2
Gobe
100 g
Kostanj (olupljen in pečen)
10 g
Suhe brusnice
25 g
Kisla smetana
100 ml
Jajca
1
Peteršilj
Olje za cvrtje
Rukola
Bombetka (polnozrnata)
8
Paradižnik
5
Šalotka
2
Paprika
1
Bučke
1
Sončnično olje
50 ml
Česen
1
Timijan
Vinski kis
12 ml
Sladkor
Solni cvet
Poper
Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako
1:30 h

Step 1

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Čebulo (in šalotko za paradižnikovo omako) očistimo in drobno sesekljamo. Gobe očistimo in sesekljamo. Kostanj nadrobimo. Jajce stepemo. Peteršilj sesekljamo. Paradižnike operemo in narežemo na kocke. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Papriko operemo, prepolovimo, odstranimo semena in zrežemo na trakove. Bučko operemo in zrežemo na rezine. Rukolo operemo in osušimo.

Pečico segrejemo na 140 stopinj Celzija.

V skledi zmešamo kocke paradižnika, trakove paprike, sesekljani šalotki, rezine bučke, strt česen, timijan, kis, sladkor, sončnično olje. Popramo in solimo.

Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo sestavine iz sklede.Pečemo 180 minut.

Vzamemo iz pečice in sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom, nato pa precedimo skozi sito in omako shranimo do serviranja.

V segreto mleko dodamo kocke belega kruha in pustimo, da se namočijo.

V ponvi stopimo maslo in dušimo sesekljano čebulo, da se zmehča in malo zarumeni. Dodamo sesekljane gobe in dušimo še tri do pet minut. V večji posodi zmešamo z namočenimi kockami kruha, sesekljanim peteršiljem, mletim mesom, polnilom za klobase, stepenim jajcem, brusnicami, smetano, kostanjem. Solimo in popramo.

Iz mesne mase oblikujemo pleskavice, jih postavimo na papir za peko in shranimo v hladilniku, da se strdijo.

V posodi za cvrtje segrejemo olje in v njem ocvremo pleskavice z obeh strani, da nastane hrustljava skorjica. Odlagamo jih na pekač, obdan s papirjem za peko.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač s pleskavicami postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut.

Polnozrnate bombete (s sezamom) ali kruh za hamburgerje prerežemo na pol in na hitro popečemo z obeh strani v ponvi brez maščobe.

Serviranje

Popečeno stran kruha pokapamo s paradižnikovo omako, obložimo z rukolo, dodamo govejo pleskavico, rezino sira in pokrijemo z drugo polovico kruha. Zraven ponudimo domačo paradižnikovo omako. K hamburgerju se prileže dobro ohlajen kozarec piva.
Nasvet: paradižnikovo omako lahko pripravimo tudi vnaprej in shranimo v hladilniku. Hamburger lahko obložimo tudi s poljubno zelenjavo, majonezo, kečapom …

Mleto goveje meso: 500 g
Masa za klobase: 250 g
Sir: 100 g
Mleko: 1 dl
Kruh: 50 g
Maslo: 20 g
Čebula: 2
Gobe: 100 g
Kostanj (olupljen in pečen): 10 g
Suhe brusnice: 25 g
Kisla smetana: 100 ml
Jajca: 1
Peteršilj
Olje za cvrtje
Rukola
Bombetka (polnozrnata): 8
Paradižnik: 5
Šalotka: 2
Paprika: 1
Bučke: 1
Sončnično olje: 50 ml
Česen: 1
Timijan
Vinski kis: 12 ml
Sladkor
Solni cvet
Poper
Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Feedback

How did you like cooking with us?

Podobni recepti

Ponudba akcija
Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančji file s čebulicami in gratiniranim jabolkom na pireju iz sladkega krompirja in rdeče pese

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji file s čebulicami in gratiniranim jabolkom na pireju iz sladkega krompirja in rdeče pese
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov
60 min
(0)
Ponudba akcija
Najboljši svinjski kotleti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Najboljši svinjski kotleti
30 min
(1)
Ponudba akcija
Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Polpeton z mocarelo in pečenim pršutom, hrustljav krompirček in pisana poletna solata

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Polpeton z mocarelo in pečenim pršutom, hrustljav krompirček in pisana poletna solata
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Porova rižota z vampi

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Porova rižota z vampi
2:00 h
(0)
Ponudba akcija
Puranja rulada z mlado špinačo, pečena polenta, domača paradižnikova krema in pena bazilike

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Puranja rulada z mlado špinačo, pečena polenta, domača paradižnikova krema in pena bazilike
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Puranje kocke z medom in limono v družbi bulgurja z zelenjavo, kozjega sira in suhih fig

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Puranje kocke z medom in limono v družbi bulgurja z zelenjavo, kozjega sira in suhih fig
60 min
(0)
Ponudba akcija
Puranje prsi s slivami in timijanom v družbi kremne jesenske polente z jurčki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Puranje prsi s slivami in timijanom v družbi kremne jesenske polente z jurčki
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Polnjene puranje prsi z gorgonzolo in s pršutom, svaljki z masleno omako in ocvrtimi listi čemaža

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Polnjene puranje prsi z gorgonzolo in s pršutom, svaljki z masleno omako in ocvrtimi listi čemaža
60 min
(0)