Preprosto več za vas
Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za burgerje

Mleto goveje meso Mleto goveje meso500 g g
Masa za klobase Masa za klobase250 g g
Sir Sir100 g g
Mleko Mleko1 dl dl
Kruh Kruh50 g g
Maslo Maslo20 g g
Čebula Čebula2
Gobe Gobe100 g g
Kostanj Kostanj
(olupljen in pečen)
10 g g
Suhe brusnice Suhe brusnice25 g g
Kisla smetana Kisla smetana100 ml ml
Jajca Jajca1
Peteršilj Peteršilj
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Rukola Rukola
Bombetka Bombetka
(polnozrnata)
8

domača paradižnikova omaka

Paradižnik Paradižnik5
Šalotka Šalotka2
Paprika Paprika1
Bučke Bučke1
Sončnično olje Sončnično olje50 ml ml
Česen Česen1
Timijan Timijan
Vinski kis Vinski kis12 ml ml
Sladkor Sladkor ščepec ščepec
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Čebulo (in šalotko za paradižnikovo omako) očistimo in drobno sesekljamo. Gobe očistimo in sesekljamo. Kostanj nadrobimo. Jajce stepemo. Peteršilj sesekljamo. Paradižnike operemo in narežemo na kocke. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Papriko operemo, prepolovimo, odstranimo semena in zrežemo na trakove. Bučko operemo in zrežemo na rezine. Rukolo operemo in osušimo.

Pečico segrejemo na 140 stopinj Celzija.

V skledi zmešamo kocke paradižnika, trakove paprike, sesekljani šalotki, rezine bučke, strt česen, timijan, kis, sladkor, sončnično olje. Popramo in solimo.

Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo sestavine iz sklede.Pečemo 180 minut.

Vzamemo iz pečice in sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom, nato pa precedimo skozi sito in omako shranimo do serviranja.

V segreto mleko dodamo kocke belega kruha in pustimo, da se namočijo.

V ponvi stopimo maslo in dušimo sesekljano čebulo, da se zmehča in malo zarumeni. Dodamo sesekljane gobe in dušimo še tri do pet minut. V večji posodi zmešamo z namočenimi kockami kruha, sesekljanim peteršiljem, mletim mesom, polnilom za klobase, stepenim jajcem, brusnicami, smetano, kostanjem. Solimo in popramo.

Iz mesne mase oblikujemo pleskavice, jih postavimo na papir za peko in shranimo v hladilniku, da se strdijo.

V posodi za cvrtje segrejemo olje in v njem ocvremo pleskavice z obeh strani, da nastane hrustljava skorjica. Odlagamo jih na pekač, obdan s papirjem za peko.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač s pleskavicami postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut.

Polnozrnate bombete (s sezamom) ali kruh za hamburgerje prerežemo na pol in na hitro popečemo z obeh strani v ponvi brez maščobe.

Serviranje

Popečeno stran kruha pokapamo s paradižnikovo omako, obložimo z rukolo, dodamo govejo pleskavico, rezino sira in pokrijemo z drugo polovico kruha. Zraven ponudimo domačo paradižnikovo omako. K hamburgerju se prileže dobro ohlajen kozarec piva.
Nasvet: paradižnikovo omako lahko pripravimo tudi vnaprej in shranimo v hladilniku. Hamburger lahko obložimo tudi s poljubno zelenjavo, majonezo, kečapom …