
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za burgerje
Mleto goveje meso Mleto goveje meso | 500 g g | |
Masa za klobase Masa za klobase | 250 g g | |
Sir Sir | 100 g g | |
Mleko Mleko | 1 dl dl | |
Kruh Kruh | 50 g g | |
Maslo Maslo | 20 g g | |
Čebula Čebula | 2 | |
Gobe Gobe | 100 g g | |
Kostanj
Kostanj (olupljen in pečen) | 10 g g | |
Suhe brusnice Suhe brusnice | 25 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 100 ml ml | |
Jajca Jajca | 1 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper | ||
Rukola Rukola | ||
Bombetka
Bombetka (polnozrnata) | 8 |
domača paradižnikova omaka
Paradižnik Paradižnik | 5 | |
Šalotka Šalotka | 2 | |
Paprika Paprika | 1 | |
Bučke Bučke | 1 | |
Sončnično olje Sončnično olje | 50 ml ml | |
Česen Česen | 1 | |
Timijan Timijan | ||
Vinski kis Vinski kis | 12 ml ml | |
Sladkor Sladkor | ščepec ščepec | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGoveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebulo (in šalotko za paradižnikovo omako) očistimo in drobno sesekljamo. Gobe očistimo in sesekljamo. Kostanj nadrobimo. Jajce stepemo. Peteršilj sesekljamo. Paradižnike operemo in narežemo na kocke. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Papriko operemo, prepolovimo, odstranimo semena in zrežemo na trakove. Bučko operemo in zrežemo na rezine. Rukolo operemo in osušimo.
Pečico segrejemo na 140 stopinj Celzija.
V skledi zmešamo kocke paradižnika, trakove paprike, sesekljani šalotki, rezine bučke, strt česen, timijan, kis, sladkor, sončnično olje. Popramo in solimo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo sestavine iz sklede.Pečemo 180 minut.
Vzamemo iz pečice in sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom, nato pa precedimo skozi sito in omako shranimo do serviranja.
V segreto mleko dodamo kocke belega kruha in pustimo, da se namočijo.
V ponvi stopimo maslo in dušimo sesekljano čebulo, da se zmehča in malo zarumeni. Dodamo sesekljane gobe in dušimo še tri do pet minut. V večji posodi zmešamo z namočenimi kockami kruha, sesekljanim peteršiljem, mletim mesom, polnilom za klobase, stepenim jajcem, brusnicami, smetano, kostanjem. Solimo in popramo.
Iz mesne mase oblikujemo pleskavice, jih postavimo na papir za peko in shranimo v hladilniku, da se strdijo.
V posodi za cvrtje segrejemo olje in v njem ocvremo pleskavice z obeh strani, da nastane hrustljava skorjica. Odlagamo jih na pekač, obdan s papirjem za peko.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač s pleskavicami postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut.
Polnozrnate bombete (s sezamom) ali kruh za hamburgerje prerežemo na pol in na hitro popečemo z obeh strani v ponvi brez maščobe.
Serviranje
Popečeno stran kruha pokapamo s paradižnikovo omako, obložimo z rukolo, dodamo govejo pleskavico, rezino sira in pokrijemo z drugo polovico kruha. Zraven ponudimo domačo paradižnikovo omako. K hamburgerju se prileže dobro ohlajen kozarec piva.
Nasvet: paradižnikovo omako lahko pripravimo tudi vnaprej in shranimo v hladilniku. Hamburger lahko obložimo tudi s poljubno zelenjavo, majonezo, kečapom …