Gratiniran krompir in hrustljavo raco pripravite v skladu z navodili na embalaži. Medtem čebulo in rdeče zelje narežite na zelo fine trakove. Soljeno maslo segrejte v posodi, dodajte čebulo in rdeče zelje ter vse skupaj kuhajte 1-2 minuti in ves čas mešajte. Dodajte žele jagodičevja in dodajte sol ter sadni kis. Raco raztrgajte z dvema vilicama in jo z gratiniranim krompirjem, rdečim zeljem ter želejem jagodičevja položite na krožnike.
Gratiniran krompir z raztrgano raco
Sestavine
4
število porcij
-
Sestavine za 4 porcije:
- 600 g krompir Deluxe
- 320 g raca Deluxe
- 120 g čebula
- 1,25 kg rdeče zelje
- 50 g maslo Deluxe s soljo Camargue
- 20 g žele iz jagodičevja
- 3 g sol
- 50 ml kis sadni