
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''
Sestavine
Mleko Mleko | 1 l l | |
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 90 g g | |
Sol Sol | 6 g g | |
Med Med | 140 g g | |
Sveže sadje Sveže sadje | ||
Limonin sok Limonin sok | ||
Sadni kosmiči Sadni kosmiči |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGres v kozarcu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mleko počasi segrejemo do vrenja, vmešamo sol in zdrob. Zmanjšamo ogenj in ves čas mešamo, dokler se gre ne zgosti in ni kuhan. Medtem, ko se gres hladi se bo še zgostil. V kolikor želite mehkejšega, enostavno vmešajte malo mleka. V nekoliko ohlajen gres vmešamo med in gres razdelimo v skodelice ali kozarčke. Sadje narežemo na manjše koščke, dodamo limonino lupinico, sladkamo z medom, pokapljamo z limoninim sokom in dobro premešamo. Gres obložimo s sadjem in kosmiči. Postežemo hladno. Lahko kot sladico, zajtrk ali malico.